Iohannis: Urmăresc cu mare atenție și preocupare ceea ce se întâmplă familiei Bodnariu; susțin eforturile Guvernului

Iohannis: Urmăresc cu mare atenție și preocupare ceea ce se întâmplă familiei Bodnariu; susțin eforturile Guvernului

Președintele Klaus Iohannis spune că urmărește cu mare atenție cazul Bodnariu și subliniază că susține eforturile Executivului de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetățenii români.

"Urmăresc cu mare atenție și preocupare ceea ce se întâmplă familiei Bodnariu în Norvegia. Susțin eforturile autorităților române și ale Guvernului României de a asigura respectarea drepturilor omului pentru cetățenii români, oriunde s-ar afla ei", a scris marți șeful statului pe pagina sa de Facebook

Premierul Dacian Cioloș a solicitat, marți, să fie ținut la curent "cu promptitudine" în legătură cu evoluția cazului Bodnariu, iar partea română a salutat faptul că autoritățile norvegiene au acceptat o întâlnire, programată pentru miercuri, cu ambasadorul României la Oslo pe marginea acestui caz.

"În cursul acestei dimineți, premierul Dacian Cioloș a avut o discuție cu ambasadorul României la Oslo. De asemenea, de la nivelul cancelariei a fost contactat ambasadorul Norvegiei la București pentru a obține cât mai multe informații în legătură cu situația familiei Bodnariu. Aceste contacte au subliniat interesul special pe care premierul României îl are în legătură cu cazul respectiv. Premierul și-a manifestat interesul deosebit în legătură cu evoluția și clarificarea cazului Bodnariu, în contextul relațiilor excelente pe care România le are cu Norvegia la toate nivelurile în acest moment. Acest interes va fi subliniat la toate nivelurile acestei relații. Interesul prim-ministrului și al Guvernului este justificat de faptul că vorbim de cetățeni români membri familiei care acum se îndreaptă tot mai mult spre Ambasada României și solicită tot mai mult implicarea autorităților române", a anunțat, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție