Judecătoarea Terceanu a primit mita pe stadionul Ghencea și acasă la frații Becali (referat DNA)

Judecătoarea Terceanu a primit mita pe stadionul Ghencea și acasă la frații Becali (referat DNA)

Judecătoarea Geanina Terceanu, reținută pentru că a luat mită pentru a da o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal, a primit o tranșă de bani în timpul unui meci disputat pe stadionul Ghencea din București și o alta la locuința fraților Ioan și Victor Becali din Pipera, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer vineri arestarea preventivă a magistratului. Informația apare în declarația dată în fața anchetatorilor de una dintre persoanele care au intermediat mita.

"După o săptămână sau două, am aranjat o întâlnire între Becali Ioan și judecătoarea Terceanu Geanina, la stadionul din Ghencea, la un meci de fotbal, disputat cred că între Steaua și Gloria Bistrița. (...) Am stat împreună cu judecătoarea la lojă, după care am fost sunat de către Becali Ioan și mi-a cerut să o conduc pe aceasta într-un birou de la tribuna oficială. Am condus-o pe judecătoare la acest birou, împrejurare în care, de față cu mine, au început discuțiile între Becali Ioan și aceasta. (...) La sfârșitul acestei discuții, Becali Ioan i-a întins un plic cu 10.000 euro judecătoarei, iar aceasta mi-a zis mie să îi iau eu până ieșim din stadion, motiv pentru care i-am luat de față cu cei doi", se arată în declarație.

Conform sursei, judecătoarea nu s-a atins de bani până când a ajuns în mașină, unde i-a numărat și a spus că sunt 10.000 de euro.

Aceeași persoană a intermediat și o altă întâlnire, desfășurată la locuința fraților Becali din Pipera, ocazie cu care judecătoarea s-a arătat dispusă să pronunțe o soluție de achitare în dosarul transferurilor din fotbal.

"La locuința acestora, frații Becali au început să discute cu judecătoarea, spunându-i că vor să fie achitați în dosarul pe care aceasta îi judeca, aspect cu care ea a fost de acord. Tot în cadrul acestei discuții, Becali Victor s-a exprimat față de aceasta, spunându-i că, după finalizarea favorabilă a dosarului, urmau să 'fie foarte generoși' cu aceasta. La un moment dat, eu i-am spus lui Becali Ioan că aceasta vrea suma de 70.000 euro. Becali Ioan și Becali Victor mi-au spus că nu aveau pregătiți atâția bani, ci doar 10.000 euro, urmând ca a doua zi să îmi dea diferența", se mai menționează în declarație.

La finalul întâlnirii, judecătoarea a luat plicul cu bani și l-a băgat în geantă, iar a doua zi intermediarul i-a mai dat 40.000 de euro primiți de la Victor Becali.

Din aceeași declarație reiese că Geanina Terceanu a mai primit de la Victor Becali, printr-un alt intermediar, suma de 105.000 de euro cu puțin timp înainte de pronunțarea hotărârii de achitare a inculpaților din dosarul transferurilor, precum și două tranșe de 25.000 de euro și 20.000 de euro după pronunțare. De asemenea, judecătoarea ar mai fi primit, tot înainte de pronunțarea achitărilor, 10.000 de euro din partea lui Cristian Borcea.

Judecătoarea Geanina Terceanu de la Tribunalului București a fost prezentată vineri, alături de foștii impresari Ioan și Victor Becali, Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Judecătoarea este acuzată de luare de mită, iar foștii impresari sportivi Ioan și Victor Becali de dare de mită.

În dosar este urmărit penal pentru dare de mită și Cristian Borcea, președinte executiv al Clubului de fotbal 'Dinamo', la data faptei.

Potrivit unui comunicat al DNA, în 24 februarie 2009, judecătoarei Geanina Terceanu i-a fost repartizat spre soluționare dosarul transferurilor de fotbaliști, cauză în care Cristian Borcea, Ioan și Victor Becali, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru înșelăciune și evaziune fiscală.

În 3 aprilie 2012, Geanina Terceanu a pronunțat în dosarul respectiv o hotărâre de achitare față de toți inculpații în temeiul dispozițiilor art. 10 lit. a din Codul de procedură penală din anul 1968 — 'fapta nu există'.

"Din probele existente la dosarul cauzei a rezultat faptul că — pentru a pronunța această soluție de achitare — Geanina Terceanu a primit de la inculpații Ioan și Victor Becali și de la suspectul Cristian Borcea în mai multe tranșe suma totală de 220.000 de euro, începând cu aprilie 2009 și până în mai 2012. Sumele de bani primite cu titlu de mită au fost remise magistratului de către cele trei persoane fie personal, fie prin intermediar, în diferite locații din București și județele Ilfov și Ialomița. În cursul anului 2009, o parte din banii primiți au fost folosiți de Terceanu la achiziționarea unei locuințe", susțin procurorii.

DNA precizează că, ulterior, la 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de Terceanu a fost desființată printr-o decizie a Curții de Apel București, iar inculpații condamnați la pedepse privative de libertate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România