Judecătoarea Veronica Năstasie, aleasă preşedintele BEC pentru prezidenţiale

Judecătoarea Veronica Năstasie, aleasă preşedintele BEC pentru prezidenţiale

Judecătoarea Veronica Năstasie, de la Secţia de contencios administrativ şi fiscal de la ICCJ, a fost aleasă preşedintele Biroului Electoral Central (BEC) pentru alegerile prezidenţiale, prin votul secret al celor cinci judecătoare alese vineri să facă parte din BEC.

Judecătoarea Veronica Năstasie, aleasă preşedintele BEC pentru prezidenţiale

Magistraţii au mai votat ca judecătoarea Ruxandra Monica Duţă să fie locţiitorul judecătoarei Veronica Năstasie.

"Conformându-se dispoziţiilor articolului 16 alineatul 4 din Legea numărul 370/2004 pentru alegerea preşedintelui României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, judecătorii învestiţi să facă parte din Biroul Electoral Central pentru alegerea Preşedintelui României din 2 noiembrie 2014, în data de 5 septembrie 2014, prin vot secret, au ales preşedintele Biroului Electoral Central, respectiv doamna judecător Năstasie Veronica, locţiitor fiind aleasă doamna judecător Duţă Ruxandra Monica", potrivit unui comunicat de presă al instanţei supreme, remis vineri MEDIAFAX.

Cele cinci judecătoare ale Biroului Electoral Central au fost alese, vineri, prin tragere la sorţi, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, ele trebuind să aleagă un preşedinte al BEC în 24 de ore, prin vot secret.

Cele cinci judecătoare alese sunt: Carmen Elena Popoiag şi Georgeta Carmen Negrilă de la Secţia I civilă, Ruxandra Monica Duţă de la secţia a II-a civilă, Veronica Năstăsie de la Secţia contencios administrativ şi fiscal şi Florentina Dragomir de la Secţia penală.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A plecat din țară cu un pașaport regal românesc / S-a stins din viață cea care a fost timp de 25 de ani „prima donna assoluta” a Teatrului de Operă din …

2 ULTIMA ORĂ Comisia Europeană cere scăderi reale de pensii la magistrați și militari

3 Pro TV vrea un format similar cu America Express. Cine ar putea prezenta noul reality show

4 Grecul care i-a scăpat pe români de iobăgie. A fost de șase ori domn al Țării Românești și de patru ori domn al Moldovei

5 „Am văzut cu ochii mei, s-a dus să ia bani de acolo. Nu era un milion, erau 60 de milioane de euro”