Judecătorii de la Tribunalul București acuzați de luare de mită rămân în arest

Judecătorii de la Tribunalul București acuzați de luare de mită rămân în arest

Instanța Supremă a decis astăzi menținerea în arest a celor patru judecători de la Tribunalul București reținuți marți pentru fapte de corupție, informează Mediafax. Decizia de astăzi este definitivă, judecătorii respingând astfel contestațiile magistraților față de măsura arestului preventiv.
Judecătorul Elena Rovența a lipsit astăzi la judecarea contestațiilor, fiind internată sub pază într-un spital din București. Au participat Mircea Moldovan, Ion Stanciu şi Ciprian Sorin Viziru, care în declarațiile date instanței, unii dintre ei, au și recunoscut că ar fi primit o parte din bunurile și banii menționate de procurori, însă nu le-ar fi fost destinate lor, ci unor rude, și mai mult decât atât, că primirea bunurilor nu le-ar fi influențat deciziile. Procurorii DNA au subliniat în schimb gravitatea și complexitatea cazului, menționând sinuciderea avocatului omului de afaceri Dan Adamescu, George Claudiu Dumitru,implicat în dosar. Mai mult decât atât, menționează Mediafax, citând surse judiciare, în ultimele zile procurorii s-ar fi confruntat cu un val de denunțuri și autodenunțuri din partea practicienilor în insolvență și lichidatorilor judiciari.
Cei ptru judecători au fost reținuți marți și ulterior arestați preventiv, fiind acuzați de fapte de corupție. Procurorii DNA spun că cei patru pretindeau bani și bunuri diverse de la practicieni în insolvență și lichidatori judiciari pentru a le da „dosare bune”, sau pentru a lua/a nu lua anumite decizii în dosarele de insolvență. Sumele pretinse porneau de la mii de euro, însă procurorii au stabilit că judecătorii acceptau și bunuri, de la pește și carne de miel și vită, până la îmbrăcăminte, televizoare și materiale de construcție.
Unul dintre cei dispuși să cumpere deciziile judecătorilor este și omul de afaceri Dan Adamescu, pus sub urmărire penală pentru două astfel de fapte, acesta acordând, prin intermediari, la sfârșitul anului trecut, 20.000 euro judecătorilor Elena Rovența și Ion Stanciu. La domiciliul său și la opt sedii ale firmelor pe care le controlează au avut loc, miercuri, percheziții. Unul dintre cei care ar fi intermediat mita ar fi chiar avocatul sinucigaș, care ar fi dat nu doar declarații în dosar, nu cu mult îniante de a hortărî să-și ia viața, ci le-ar fi furnizat anchetatorilor și copii după documente doveditoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”