Judecătorul Moldovan, atenţionat de un lichidator judiciar că a fost filmat când primea un televizor

Judecătorul Moldovan, atenţionat de un lichidator judiciar că a fost filmat când primea un televizor

Un practician în insolvenţă suspectat în dosarul celor patru judecători de la Tribunalul Bucureşti l-a atenţionat pe Mircea Moldovan susţinând că ar fi fost filmat de avocaţii unei reţele de hipermarket-uri când primea un televizor de la lichidatorul care primise dosarul de insolvenţă al acesteia.

Mircea Moldovan (Imagine: Liviu Adascalitei/ Mediafax Foto)

Informaţia apare în documente ale anchetatorilor care instrumentează dosarul judecătorilor arestaţi pentru că ar fi primit bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă.

Astfel, practicianul în insolvenţă Monica Borza, administrator al întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată Activ Lichidator Ipurl, s-a declarat nemulţumită de faptul că Mircea Moldovan, în calitate de judecător sindic, i-a repartizat dosarul de insolvenţă al reţelei de hipermarket-uri lichidatorului judiciar Ilie Preda, de la Rodicom IPURL Bucureşti.

Borza se plângea că dosarul respectiv i-a fost repartizat lui Preda şi că nu a fost consultată la acest demers, afirmând că va interveni la Moldovan pentru schimbarea lichidatorului.

"Nu, mamă, rămâne…ăla rămâne…ăla Emil, trebuie să rămână mă că are…oameni, nu Preda…[…]…Vedem. Noi…ei trebuie să asculte deocamdată…[..]…asta e ideea. Să vedem cât ascultă şi cum ascultă, ştii?", spune Monica Borza, într-o convorbire interceptată de anchetatori.

Procurorii subliniază, în aceleaşi documente, că procedura de insolvenţă a fost deschisă nelegal şi că judecătorul Mircea Moldovan a numit preferenţial lichidatorul judiciar în acest caz. Este menţionată, de asemenea, influenţa "controlului numitei Borza Monica-Angela asupra hotărârilor luate de judecătorul Moldovan Mircea în legătură cu această procedură".

În tot acest context, la 3 martie 2014, Borza l-a avertizat telefonic pe Moldovan că "a fost filmat în timp ce primea un televizor de la lichidatorul Preda Ilie, înregistrare efectuată de avocaţii" reţelei de hipermarket-uri.

"De asemenea, din conţinutul aceleiaşi convorbiri telefonice reiese că judecătorul Moldovan Mircea ar fi primit de la lichidatorul Preda Ilie şi o sumă de bani", se mai arată în documentele procurorilor anticorupţie.

Judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru, toţi de la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a civilă, acuzaţi că primeau bani şi bunuri pentru intervenţii în dosare de insolvenţă, au fost arestaţi preventiv, printr-o decizie luată marţi de Curtea de Apel Bucureşti, la propunerea procurorilor anticorupţie.

Potrivit procurorilor, cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit de la practicieni în insolvenţă, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai întreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitată, sume de bani, bunuri sau servicii.

Magistraţii ar fi cerut bani sau bunuri pentru a îndeplini sau a nu îndeplini ori a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, pentru a decide privind modalităţile de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru a desemna preferenţial administratori judiciari, pentru a atribui preferenţial dosare de insolvenţă sau pentru a-şi exercita influenţa pe lângă judecători de la diverse instanţe din Bucureşti şi din ţară, folosind informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, au arătat procurorii în referatul cu propunerea de arestare.

În acest dosar, procurorii DNA au făcut miercuri percheziţii la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta.

DNA a precizat că în această cauză se efectuează urmărirea penală şi faţă de alte persoane, pe lângă cei patru judecători.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că percheziţiile au fost făcute la locuinţa omului de afaceri Dan Adamescu şi la firmele deţinute de acesta, existând suspiciunea că acesta ar fi dat mită judecătorilor suspectaţi de corupţie de la Tribunalul Bucureşti, pentru a obţine soluţii favorabile în dosare.

Dan Adamescu deţine, printre altele, compania Astra Asigurări, Unirea Shopping Center şi clubul de fotbal din Liga I Oţelul Galaţi.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”