Judecătorul Neculae Toader, suspendat din funcție de CSM ca urmare a trimiterii în judecată de DNA

Judecătorul Neculae Toader, de la Judecătoria Pătârlagele, a fost suspendat din funcție ca urmare a trimiterii în judecată de DNA, informează luni Consiliul Superior al Magistraturii. "Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcția de judecător, începând cu data de 20 aprilie, a lui Neculae Toader, judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni. Hotărârea Secției pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare", se arată luni într-un comunicat al CSM.

Toader Neculae a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul în care au fost deferiți justiției Maria Buleandră, care și-a dat demisia din funcția de prefect de Buzău săptămâna trecută, un alt fost prefect al aceluiași județ, Paul Beganu, și alte nouă persoane privind retrocedarea ilegală a unei suprafețe de peste 5.000 de hectare de pădure în județul Buzău.

Potrivit DNA, în acest dosar au fost trimise în judecată 12 persoane, între care două în stare de arest preventiv, și anume, fostul prefect de Buzău Paul Beganu (2009-2012) și omul de afaceri Gheorghe Ceteraș, una în stare de arest la domiciliu, fostul inspector-șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Focșani, Alexandru Lefter, trei sub control judiciar — avocatul Cosmin Mihail Vasile, Ion Irimia, angajat al ROMSILVA la data faptelor, și judecătorul de la Judecătoria Pătârlagele Toader Neculae — și șase în stare de libertate, între care Maria Buleandră. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

4 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

5 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț