Judecătorul Neculae Toader, suspendat din funcție de CSM ca urmare a trimiterii în judecată de DNA

Judecătorul Neculae Toader, suspendat din funcție de CSM ca urmare a trimiterii în judecată de DNA

Judecătorul Neculae Toader, de la Judecătoria Pătârlagele, a fost suspendat din funcție ca urmare a trimiterii în judecată de DNA, informează luni Consiliul Superior al Magistraturii. "Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcția de judecător, începând cu data de 20 aprilie, a lui Neculae Toader, judecător în cadrul Judecătoriei Pătârlagele, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârșirea, cu intenție, a unor infracțiuni. Hotărârea Secției pentru judecători a Consiliului a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare", se arată luni într-un comunicat al CSM.

Toader Neculae a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită și abuz în serviciu în dosarul în care au fost deferiți justiției Maria Buleandră, care și-a dat demisia din funcția de prefect de Buzău săptămâna trecută, un alt fost prefect al aceluiași județ, Paul Beganu, și alte nouă persoane privind retrocedarea ilegală a unei suprafețe de peste 5.000 de hectare de pădure în județul Buzău.

Potrivit DNA, în acest dosar au fost trimise în judecată 12 persoane, între care două în stare de arest preventiv, și anume, fostul prefect de Buzău Paul Beganu (2009-2012) și omul de afaceri Gheorghe Ceteraș, una în stare de arest la domiciliu, fostul inspector-șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare (ITRSV) Focșani, Alexandru Lefter, trei sub control judiciar — avocatul Cosmin Mihail Vasile, Ion Irimia, angajat al ROMSILVA la data faptelor, și judecătorul de la Judecătoria Pătârlagele Toader Neculae — și șase în stare de libertate, între care Maria Buleandră. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 „Sacoșa cu 2,5 milioane de euro era pentru Elena Udrea”

3 Ce urmează? Liniște și o guvernare liberală

4 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

5 „Cine a vândut căcat a câștigat bine și vara asta” / Adi Hădean, mesaj dur de pe litoral