Kovesi:,,Antena 3 nu are calitate în dosar, e doar chiriaşă în clădirea confiscată, imobilul aparţinând Grivco"

Kovesi:,,Antena 3 nu are calitate în dosar, e doar chiriaşă în clădirea confiscată, imobilul aparţinând Grivco"

Procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Codruta Kovesi, a declarat luni la Adevarul Live, ca bunurile indisponibilizate potrivit deciziei magistratilor in dosarul ICA, inclusiv sediul Antena 3, urmeaza sa treaca in proprietatea statului, Ministerul Finantelor urmand sa faca executarea efectiva. "DNA va urmari, va verifica cum se face aceasta executie. Cind vom constata ca executarea nu s-a efectuat, atunci avem atributii in a deschide dosare penale", a declarat sefa DNA, subliniind ca Antena 3 nu are calitate in dosar si ca e doar chiriasa in cladirea confiscata, imobilul apartinand Grivco.

Interviul vine in contextul in care vineri, 8 august 2014, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat pe omul de afaceri Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare cu executare in dosarul privatizarii ICA. Totodata, instanta a hotarat sa-i confiste mai multe terenuri si cladiri, intre care si sediul televiziunii Antena 3.

Principalele declaratii ale procurorului-sef al DNA:
Bunuri indisponibilizate: sechestre puse pe imobile, conturi bancare, pe care instanta a dispus ca trebuie trecute in posesia statului.
Ministerul Finantelor trebuie sa puna in executare aceasta decizie.
Toate aceste imobile vor trece in proprietatea statului. Contractul de inchiriere, in cazul in care exista, poate fi prelungit de stat sau nu.
Si anumite imobile care apartineau unei societati comerciale - s-a pus masura de indisponibilizare, care se va face de DNA prin intermediul ANAF.
Minuta sentintei este publica.
La fel si in cazul imobilului in care functioneaza o televiziune.
Indisponibilizare inseamna ca DNA va pune in executare dispozitia instantei: Vom identifica conturile, imobilelele, vom intocmi procese verbale. Executarea efectiva nu o face DNA, ci de institutiile cu atributii
Executarea efectiva o va face Ministerul Finantelor.
DNA va urmari, va verifica cum se face aceasta executie.
Cind vom constata ca executarea nu s-a efectuat, atunci avem atributii in a deschide dosare penale.
Antena 3 nu are calitate in dosar.
Antena 3 e chiriasa in cladirea care apartine Grivco.
Antena 3 nu a fost trimisa in judecata in acest dosar.
Exista posibilitatea ca noul proprietar sa continua inchirierea. In acest dosar a fost condamnat Dan Voiculescu. Mai sunt si alte dosare infractiuni de santaj in care Voiculescu e audiat. Voiculescu a precizat de fiecare data la audieri ca nu are nici o legatura cu Antena 3.
DNA nu are atributii executare efectiva, ci atributii de indisponibilizare.
Executarea efectiva nu-l face DNA pentru ca nu are atributii.

 Pe noi ne intereseaza ca prejudiciul sa fie recuperat. Cind imobilele vor fi trecute in proprietatea statului, atributiile DNA se opresc. Nu e treaba DNA daca acest contract de inchiriere intre Antena 3 si Grivco va fi sau nu prelungit, daca nu apar fapte de coruptie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…