La Timişoara, procurorii DNA s-au mutat în Primărie

Procurorii DNA au început o anchetă la Primăria Timişoara, privind vânzarea mai multor locuinţe din oraş în baza Legii 112, care permite cumpărarea acestora de către chiriaşi, primarul Nicolae Robu declarând că foşti şi actuali angajaţi ai instituţiei au fost chemaţi la audieri.

Primarul Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că structura centrală a DNA a deschis o anchetă privind vânzarea de imobile în timpul mandatelor altor primari, pe Legea 112/1995.

Edilul a spus că DNA a cerut un număr mare de documente şi că angajaţi ai primăriei muncesc zilnic pentru a multiplica diferite acte pentru a le transmite apoi procurorilor anticorupţie.

”Nu e în regulă să se lase impresia din scrieri sau din relatări că acum s-a făcut o faptă care face obiectul DNA. Eu sper să nu se fi întâmplat aşa ceva cât am fost eu primar. Se anchetează, ca anchetă de anvergură, vânzarea de case pe Legea 112/1995. S-au vândut mii de case şi evident că nimeni nu ştie apriori ce s-a vândut corect şi ce s-a vândut incorect. Nimeni nu ştie clar, e un volum uriaş de documente care sunt cerute şi se va continua. DNA poate să vină când consideră că e cazul, să stea şi de vorbă cu oamenii care pot să dea informaţii, lămuriri. Dar nu e nimic spectaculos şi nici ieşit din comun, e firesc, a început o anchetă. În fiecare zi există oameni în primărie care multiplică documente şi le transmit celor care fac anchetele. Au fost chemaţi (la audieri - n.r.) foşti angajaţi şi actuali angajaţi şi vor mai fi”, a afirmat primarul Timişoarei, scrie medifafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

2 Coronavirus / Ultimele raportări din Europa arată o scădere a intensității epidemiei / Situația se înrăutățește do…

3 Noutate / Ştefan Busnatu (Universitatea de Medicină): Persoanele sănătoase care contractează COVID-19 sunt expus…

4 Luminița de la capătul tunelului? Profesorul Rafila anunță că în România începe testarea medicamentului americ…

5 Boris Johnson se înfurie pe China: a ascuns situaţia reală / Oamenii de ştiinţă l-au avertizat pe Johnson că reg…

recomandări

Te ia DNA: Toma Vărgatu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Un videoclip care îți încălzește inima