Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2015, promulgată

Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în 2015, promulgată

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea OUG nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum și alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice, informează Administrația Prezidențială. Actul normativ prevede, printre altele, că, începând cu data de 1 martie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază personalul didactic și didactic auxiliar din învățământ se majorează cu 5% față de nivelul acordat pentru luna februarie 2015 iar începând cu data de 1 septembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de bază de care beneficiază același personal se majorează cu 5% față de nivelul acordat pentru luna august 2015.

Potrivit legii, dacă personalul Direcției generale antifraudă fiscală din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală desfășoară activități în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, se acordă o majorare de 75% din salariul de bază.

Potrivit unui amendament adoptat de deputați la ordonanță, vor fi sprijinite așezămintele religioase românești din afara granițelor cu 208.000 euro lunar.

Ordonanța de urgență prevede, de asemenea, că în anul 2015 valoarea punctului de pensie se majorează cu 5% și este de 830,2 lei.

Tot joi, șeful statului a semnat și decretele privind eliberarea din funcția de procuror-șef al Serviciului de prevenire și combatere a criminalității organizate din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism — structura centrală a Ralucăi Cristiana Botea — pensionare și pe cel privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 71/2014 privind modificarea Art. X alin. (2) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

2 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

3 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

4 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN

5 Să nu întrebați cine este prostul din poza asta...