Liberalii, în moțiunea de cenzură: Ponta, trimis în judecată, compromite o națiune întreagă

Liberalii, în moțiunea de cenzură: Ponta, trimis în judecată, compromite o națiune întreagă

PNL susține în moțiunea de cenzură "Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", pe care intenționează să o depună luni, că primul-ministru compromite o națiune întreagă fiind trimis în judecată, adăugând că Gabriel Oprea și Liviu Dragnea sunt "complicii" acestuia dacă îl susțin în continuare.

"Partidul Național Liberal a decis să depună, de îndată, această moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru că situația actuală, cu un premier trimis în judecată, compromite o națiune întreagă. În orice altă țară din UE premierul și-ar fi dat demisia în momentul următor începerii urmăririi penale, adică acum mai bine de trei luni", arată liberalii în moțiunea de cenzură obținută de AGERPRES.

Ei subliniază că prin susținerea lui Victor Ponta, imaginea României va fi distrusă iremediabil.

"Domnule Gabriel Oprea, vrem să ne spuneți tuturor, acum, care este interesul național care reclamă menținerea lui Victor Ponta cu prețul decredibilizării acestei țări. Puneți în balanță promisiunea făcută lui Ponta și interesul acestui popor. Ce alegeți?! Domnule Liviu Dragnea, vorbeați recent de resetarea clasei politice, de o nouă politică. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceți decât să vindeți iluzii românilor. Menținerea PSD la guvernare nu poate fi un scop în sine. Nu mai confundați România cu partidul! Dacă vi-l doriți pe Ponta, folosiți-l. E bun de 'Hopa Mitică' pentru PSD! Pentru România, însă, este doar un scaiete veninos care trebuie smuls înainte de a ne periclita orice perspective. Dacă sunteți alături de Ponta, sunteți complicii lui. Dar sunteți poate chiar mai vinovați ca el. Distrugeți iremediabil imaginea României, imaginea noastră. Uitați-vă în presa internațională! Cu un astfel de precedent toxic, arătăm ca un stat care tolerează corupția sau care acceptă corupți la vârful celor mai importante instituții", subliniază PNL.

Liberalii intenționează să depună moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Ponta în cursul după amiezii de luni. În prezent, PNL strânge semnături pentru depunerea moțiunii de cenzură.

Copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au anunțat vineri că liberalii vor depune luni moțiunea de cenzură pe tema lipsei de credibilitate a Guvernului Ponta.

Decizia a fost luată în cadrul ședinței Colegiului Director Național al PNL, desfășurată vineri la Poiana Brașov.

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că moțiunea de cenzură anunțată de liberali este "un drept democratic al Opoziției", iar social-democrații nu pot vota căderea propriului Guvern.

Dragnea a spus, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al partidului, că, personal, nu crede în reușita moțiunii și că ar putea cădea Guvernul, în urma acestui demers al liberalilor.

El a precizat că membrii PSD nu vor ieșirea de la guvernare și că vor discuta despre acest subiect și cu partenerii de coaliție.

"Nimeni din partid nu vrea ieșirea de la guvernare. Vom face calcule pentru rămânerea la guvernare. PSD dorește să rămână la guvernare. Vom discuta în ședință rămânerea la guvernare. (...) Moțiunea de cenzură este un drept democratic al Opoziției. PSD nu poate vota să își dea jos propriul Guvern. Nu putem face asta. Încercăm să vorbim și cu liderii coaliției despre acest lucru", a afirmat Dragnea.

Legat de sprijinul politic dat lui Victor Ponta, liderul social-democraților a evitat să dea un răspuns clar dacă luni se va lua decizia ca acesta să rămână sau nu premier și a respins ideea unui scenariu conform căruia PSD ar putea să îl revoce din funcția de prim-ministru cu condiția ca președintele Klaus Iohannis să facă o nominalizare tot de la social-democrați. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?