Liviu Dragnea: Majoritatea filialelor au propus Congres extraordinar PSD pe 11 octombrie

Liviu Dragnea: Majoritatea filialelor au propus Congres extraordinar PSD pe 11 octombrie

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunțat marți că marea majoritate a organizațiilor județene social-democrate au susținut ca data Congresului extraordinar să fie 11 octombrie.

"Marea majoritate a organizațiilor județene, precum și alți colegi care nu sunt președinți de organizații județene au solicitat ca PSD să organizeze Congres extraordinar în prima jumătate a lunii octombrie. În cadrul BPN s-au adus argumente pentru ca Congresul să se desfășoare în prima jumătate a lunii octombrie, argumente legate de necesitatea organizării partidului pentru alegerile locale și obligativitatea realizării unui program serios de analiză și de stabilire a candidaturilor, care să se finalizeze până la 1 decembrie 2015. La finalul discuțiilor s-a convenit să propunem Comitetului Executiv Național să se organizeze Congresul pe data de 11 octombrie, duminică, și sperăm să fie liberă Sala Palatului să putem organiza acolo", a afirmat Dragnea, la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PSD.

El a adăugat că BPN a hotărât ca lunea viitoare să fie convocat Comitetul Executiv Național, la ora 11,00, unde se vor stabili principalele propuneri de modificare a statutului, modalitatea de alegere a structurilor de conducere, aprobarea regulamentului de alegere a președintelui PSD, pentru că în statut există o prevedere care stipulează că președintele trebuie să fie votat de toți membrii de partid.

"La Congres, dincolo de alegerea structurii de conducere — președinte, președinte executiv, vicepreședinți—, foarte importantă va fi lansarea și aprobarea programului politic al partidului, care să cuprindă elemente legate de o analiză a guvernării de până acum, de obiective guvernamentale pentru 2016, obiectivele politice, oferta politică, poziția PSD față de domeniile importante", a precizat Dragnea.

Președintele interimar al PSD a anunțat că, până luni, Comisia pentru statut trebuie să definească cea mai bună formă de alegere a președintelui.

"Propunerea mea a fost ca în ziua de vineri, 9 octombrie, să fie ziua în care toți membrii de partid să voteze (n.r. — pentru alegerea președintelui PSD), vineri noaptea și sâmbătă se centralizează datele pentru ca duminică să existe acest rezultat, Congresul validează rezultatul, restul funcțiilor se aleg la Congres", a încheiat Dragnea.

Dragnea: Voi anunța luni dacă voi candida pentru o funcție la Congres

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că va anunța lunea viitoare dacă va candida la o funcție de conducere la Congres.

"Voi cântări, luni, după Comitetul Executiv, dacă se stabilește și data congresului, voi anunța dacă voi candida pentru o funcție în conducerea partidului", a spus Dragnea la finalul ședinței de marți a Biroului Permanent Național al PSD.

Dragnea a anunțat anterior că majoritatea filialelor social-democrate au propus Congres extraordinar PSD pe 11 octombrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…