Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în Bucovina cu maşini, deoarece Aeroportul Suceava nu este funcţional

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în Bucovina cu maşini, deoarece Aeroportul Suceava nu este funcţional

Autorităţile sucevene au anunţat, miercuri, că şi în acest an Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în Bucovina, iar în condiţiile în care Aeroportul Suceava nu este funcţional aceasta va ajunge cu avionul până la Bacău, de unde va fi adusă în Bucovina cu maşini, cu antemergător al Poliţiei.

Lumina Sfântă de la Ierusalim va ajunge în Bucovina cu maşini, deoarece Aeroportul Suceava nu este funcţional (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, într-o conferinţă de presă, că, în condiţiile în care aeroportul sucevean este închis ca urmare a lucrărilor de modernizare, s-a găsit modalitatea prin care Lumina Harică să fie adusă şi în acest an în toate mănăstirile şi bisericile din Bucovina pentru a fi oferită credincioşilor în noaptea de Înviere.

El a explicat că delegaţia Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor va aduce Lumina Sfântă cu avionul până la Bacău, de unde, "pe roţi" cu antemergător de la Poliţie, va fi transportată până la Fălticeni, unde va fi distribuită la Biserica "Sfântul Ilie" preoţilor din zona Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc-Vatra Dornei, şi celor din zona Siret-Rădăuţi, astfel încât aceştia să ajungă la parohiile lor până la începerea slujbei.

Ulterior, pentru bisericile şi mănăstirile din zona limitrofă municipiului Suceava, Lumina Sfântă va fi distribuită de la Mănăstirea "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava.

"Mulţumesc IPS Pimen pentru deschiderea de a face acest lucru care este aşteptat şi de numeroşii turişti care vor petrecere sărbătorile de Paşte în Bucovina", a spus Nechifor.

La rândul său, prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a precizat că aducerea Luminii Sfinte în Bucovina este posibilă în urma unei colaborări cu Poliţia Bacău şi cu prefectul acestui judeţ.

Prefectul a adăugat că, în condiţiile în care vor fi mulţi turişti în zonă, autorităţile sucevene au luat măsuri de reparare a drumurilor naţionale cele mai circulate, în special spre zonele turistice, dar şi a legăturilor spre mănăstiri, au fost verificaţi comercianţii, iar în această perioadă 485 de poliţişti şi 129 de jandarmi vor asigura ordinea şi liniştea publică, dar şi siguranţa circulaţiei rutiere.

În ultimii cinci ani, Lumina Sfântă a fost adusă cu avionul de la Ierusalim pe Aeroportul Suceava, de unde era preluată de preoţi şi călugări din judeţul Suceava şi judeţele limitrofe, dar şi de reprezentanţi ai Mitropoliei Cernăuţilor din Ucraina, fiind împărţită apoi credincioşilor la slujba de Înviere.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Imagini rare cu „Șmecherii României” pe Coasta de Azur

2 Bordel în apartamentul unui preot din Bacău...

3 Așa o fi?

4 Numai în Ro se poate întâmpla așa ceva! Cică asta fura curent și are plângere penală!

5 Deputata AUR Anamaria Gavrilă a demisionat din partid!