Mădălin Voicu: Soneria cu ajutorul căreia erau chemați deputații în sala de ședințe, schimbată cu muzică clasică

Deputatul PSD Mădălin Voicu a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, că soneria cu ajutorul căreia deputații erau chemați în sala de plen, care "sună a DNA", va fi înlocuită cu acorduri de muzică clasică. "Aia cu soneria sună a DNA și atunci am zis că poate găsim o soluție să schimbăm puțin ambitusul și felul în care ne pregătim pentru ședință. Sper să fie un început pentru o nouă eră a Parlamentului și să devenim oameni mai educați, mai aproape de ce gândim noi. Deocamdată este în probe. O să auziți probabil în timp și lucrări de Beethoven, de Mozart, de Bach", a precizat Voicu.

Întrebat dacă vrea să le facă deputaților cultură muzicală, Mădălin Voicu a spus: "Nu, nu, cultură muzicală e în funcție de cât își dorește fiecare să o aibă. Am insistat pe ideea că alarma aia care a fost înainte nu are darul să mobilizieze și atunci am zis că mai bine cu muzică clasică, simfonică și sper să fie un început sau, mă rog, poate lumea nu este de acord, s-ar putea și asta. Dar eu, ca artist, am zis că asta este o contribuție la imaginea Parlamentului. Mie mi-e să nu pornească la dans", a explicat deputatul.

Voicu a afirmat că nu crede că deputații vor intra mai greu în sala de ședințe, pe fondul unor acorduri de muzică clasică.

"Nu știu, eu cred că nu o să zăbovească deputații prea mult, pe culoare, ca să asculte toată lucrarea, dar am convingerea că e mult mai bine așa și pentru urechi, și pentru ambient, să fie mai aproape de lucrurile omenești", a concluzionat Mădălin Voicu.

AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

3 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

4 DOCUMENTE Mugur Mihăescu „Garcea” a fost recrutat de Securitate pentru a-și turna colegii din familii de milit…

5 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …