MAE: Ministrul Aurescu a activat celula de criză, în urma atacurilor din Paris

MAE: Ministrul Aurescu a activat celula de criză, în urma atacurilor din Paris

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a activat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, celula de criză a MAE, în urma atacurilor care au avut loc în capitala Franței, iar Ambasada României la Paris continuă activ demersurile legale pe lângă autoritățile franceze competente pentru a obține informații suplimentare și pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români.

Potrivit unui comunicat al MAE, transmis sâmbătă AGERPRES, Ministerul Afacerilor Externe informează că, până la această oră, nu există nicio informare oficială din partea autorităților franceze în acest sens.

Misiunea diplomatică română se află în contact permanent cu cetățenii români și cu autoritățile locale și monitorizează desfășurarea evenimentelor, precizează MAE român.

Astfel, ambasada a contactat serviciul central de asistență medicală din Franța și spitalele pariziene care au primit răniți, pentru a verifica dacă printre victimele atacurilor se află și cetățeni români. De asemenea, misiunea menține legătura cu Celula de Criză a MAE francez și Celula interministerială de Criză de la Ministerul de Interne francez, fiind în așteptarea unei liste centralizate a persoanelor decedate sau rănite în atacuri.

Verificările sunt în curs, iar misiunea diplomatică română este pregătită să acorde asistență consulară, mai arată MAE. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria