Mai multe județe sub avertizare now casting de ploi, grindină și vijelii

Mai multe județe sub avertizare now casting de ploi, grindină și vijelii

Agenția Națională de Meteorologie a lansat pentru această după/amiază șase mesaje now casting, mai multe județe fiind cuprinse la această oră de averse, intensificări ale vântului, descărări electrice și grindină.

Județul Suceava va ieși de sub avertizare la 18,30, pentru intervalul 17,20 – 18,30 meteorologii semnalând  cantități de apă ce pot atinge și depăși 25 l/mp, intensificări ale vântului, grindină, frecvente descărcări electrice. Este vorba de jumătatea de sud-est a județului, inclusiv Suceava și Fălticeni.

În județul Olt, zona localităţilor Strejeşti, municipiul Slatina, Găneasa, Piatra-Olt, Vlăduleni, Caracal, Drăgăneşti-Olt, Vişina Nouă, Studina, se semnalează  descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni, averse ce pot depăşi izolat 15 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, avertizarea expirând tot la 18,30. În intervalul 17:20 - 18:30, în zona de sud – est a județului Argeș (zona localităților: Topoloveni, Cățeasca, Rătești, Priboieni, Bogați), jumătatea vestică a județului Dâmbovița (inclusiv municipiul Targoviște, Găești, Titu),  sud - estul județului Prahova (zona localităților: Baba Ana, Fulga de Jos, Dumbrava, Gherghița) se semnalează de asemenea frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici și medii, cantități de apă ce vor depași 20 - 25 l/mp, intensificari ale vântului. Până la 18,20 astfel de avertizări sunt valabile și pentru județul Cluj, îndeosebi în zona localităților Aschileu Mare, Vultureni, Huedin, Garbău, Gilău, Savadisla, Tureni. La 18,00 expiră avertizarea pentru o parte a județelor Dolj și Vâlcea (zona localităţilor Brădeşti, Goieşti, Şimnicul de Sus, Mischii,Gherceşti, municipiul Craiova, Podari, Segarcea, Catane, Afumaţi, Măceşu de Jos; - jumătaea sudică a judeţului Vâlcea- zona localităţilor Livezi, Zătreni, Bălceşti, Orleşti, municipiul Drăgăşani, Laloşu), iar la 17,20 a încetat avertizarea cod galben emisă pentru estul județului Prahova și vestul județului Buzău (zona de graniță dintre cele doua județe).

În urma cantităților mari de apă căzute astăzi în Constanța a fost emisă, pentru acest județ, o avertizare cod roșu de inundații, valabilă de la prânz până la ora 20,00. Potrivit INHGA, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice: Urluia, Valea Mare, Valea Baciului, Valea Albești și pe alte râuri mici din jumătatea de sud a județului.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?