MApN: Manifestări dedicate Zilei Armatei României , organizate în toate marile garnizoane din țară

MApN: Manifestări dedicate Zilei Armatei României , organizate în toate marile garnizoane din țară

Ziua Armatei României va fi sărbătorită anul acesta printr-o serie de manifestări organizate în toate marile garnizoane din țară, în bazele din teatrele de operații unde sunt dislocați militari români și în țările în care România are acreditați atașați ai apărării sau are reprezentanțe militare, informează un comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN), remis marți AGERPRES.

 

Potrivit sursei citate, vineri, la București, vor avea loc ceremonii de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Capitală (Parcul Carol), la Monumentul Eroilor căzuți la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul României (Parcul Tineretului), și la Monumentul Eroilor din Al Doilea Război Mondial (Universitatea Națională de Apărare 'Carol I').

Sâmbătă, în Capitală, militari ai Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul" se vor retrage cu torțe pe traseul Palatul Cercului Militar Național — B-dul Regina Elisabeta — B-dul Eroilor Sanitari — Str. Prof. Dr. Gheorghe Marinescu — Șoseaua Cotroceni — B-dul Iuliu Maniu — B-dul Vasile Milea — B-dul Timișoara.

De asemenea, tot sâmbătă, la Carei, în fața Ansamblului Monumental "Glorie Ostașului Român", va avea loc ceremonia militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori.

"În cadrul unei expoziții statice, vor fi prezentate elemente de tehnică, echipament și armament din înzestrare, iar o grupă de militari profesioniști va executa un exercițiu de mânuire a armamentului", mai precizează comunicatul MApN, care adaugă că, la Satu Mare, ceremonia de depuneri de coroane de flori va avea loc tot sâmbătă, la Monumentul Ostașului Român.

Cu aceeași ocazie, joi și vineri, peste 1.100 de elevi, studenți și cursanți din unitățile și instituțiile de învățământ ale Ministerului Apărării Naționale vor depune jurământul militar.

Ziua Armatei României este sărbătorită, în fiecare an, pe 25 octombrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”