Medic celebru, şef de clinică la Constanţa, trimis în judecată de DNA

Medic celebru, şef de clinică la Constanţa, trimis în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpaților:

MILITARU MARIUS, medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța,

ARHIRE DORIN, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța,

ARHIRE NICOLETA, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Cei trei medici sunt acuzaţi de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

La data de 17.11.2014, în calitate de medic primar și șef al Clinicii de Cardiologie și Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, inculpatul Militaru Marius a pretins suma de 3.000 lei de la un denunțător, condiționând, de remiterea acestei sume, efectuarea unei operații chirurgicale pe cord, de care depindea supraviețuirea pacientului.

La data de 24.11.2014, inculpata Arhire Nicoleta, medic anestezist în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, a pretins de la denunțător, în legătură cu intervenția chirurgicală anterior menționată, suma de 1.000 lei pentru sine și suma de 2.000 lei pentru Militaru Marius.

La data de 05.12.2014, inculpații Militaru Marius și Arhire Dorin (soțul lui Arhire Nicoleta) au primit, de la același denunțător, suma de 2.000 lei, respectiv 1.000 lei, în legătură efectuarea operației chirurgicale sus menționate, asupra denunțătorului.

La data de 15.12.2014, inculpatul Militaru Marius a mai primit încă 1.000 lei de la denunțător, ca rest al sumei de bani inițial pretinse pentru efectuarea intervenției chirurgicale, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

În cauză, procurorii au dispus luarea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea garantării confiscării speciale și extinse, asupra mai multor sume de bani ridicate de la inculpații Militaru Marius și Arhire Dorin, precum și asupra unor sume de bani aflate în conturi bancare aparținând inculpatului Militaru Marius.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, cu propunere de menținere a măsurilor preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Marius Militaru a lucrat ca medic primar - chirurg cardiovascular la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca. Din vara anului 2011 este şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Este membru fondator al Societăţii Române de Chirurgie Cardiovasculară. În anul 1998, a primit premiul Fundaţiei Spitalului de Urgenţă Bucureşti, iar în anul 1999 premiul de excelenţă pentru primul transplant cardiac din România. Marius Militaru se ocupă de chirurgie cardiacă şi a vaselor mari - valvulopatii, boala coronariană, disecţii de aortă, anevrisme arteriale, transplant cardiac, asistare ventriculară, de chirurgie vasculară arterială periferică şi carotidiană, chirurgie venoasă şi angioacces (fistule arteriovenoase pentru dializă) şi de chirurgie cardiovasculară de urgenţă şi traumatologie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa