Medicii nemulțumiți de salarizare declină invitația Guvernului la discuții

Medicii nemulțumiți de salarizare declină invitația Guvernului la discuții

"Alianța Medicilor pentru modernizarea în sănătate", grup constituit pe o rețea de socializare, susține că discuțiile despre măririle salariale trebuie să aibă loc în cadrul unei agende clare și din acest motiv medicii sunt puși în situația de a declina invitația pe această temă la întâlnirea cu Guvernul.

"Reprezentanții Alianței confirmă că s-au primit telefoane din partea unor reprezentanți guvernamentali pentru a participa la Guvern, în seara zilei de 17 august, 'la discuții' despre eventuale măriri salariale pentru medici", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Alianței Medicilor .

Potrivit sursei citate, poziția Alianței Medicilor este că "discuțiile despre măririle salariale trebuie să aibă loc în cadrul unei agende clare, unde să se discute pe soluții concrete de modernizare a sistemului de sănătate".

"Din păcate, în lipsa comunicării unei astfel de agende clare de discuții din partea Guvernului, suntem puși în situația de a declina invitația la aceasta întâlnire. Dorința noastră este să putem performa un act medical de calitate pentru toți pacienții, din acest motiv este necesară o discuție serioasă cu Guvernul pe soluții concrete care să conducă la modernizarea sistemului de sănătate din România.

De 25 de ani toate discuțiile care s-au purtat cu Guvernul s-au făcut în regim de avarie, fără un plan de acțiune din partea Guvernului de modernizare a sistemului sanitar pe termen scurt, mediu și lung. Toate guvernele au împins problemele din sănătate de la an la an, ajungându-se la situația gravă de azi unde cadrele medicale pleacă cu sutele pe lună din România, spitalele rămân fără personal, iar oamenii devin din ce în ce mai bolnavi.

Realitatea crudă din spitalele de azi, unde doctorii rămași nu au mănuși, halate, medicamente sau ațe de cusut pentru pacienți, a dovedit că politicienii nu sunt în măsură să producă o reformă în sistemul sanitar. În consecință, vom lua noi inițiativa promovării soluțiilor de modernizare a sistemului de sănătate", susțin reprezentanții Alianței.

Potrivit sursei citate, medicii au inițiat consultări în rândul membrilor "Alianței Medicilor pentru modernizarea în sănătate" pentru a concepe un plan concret de modernizare a sistemului sanitar pe care îl vor aborda cu Guvernul în cel mai scurt timp. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale