Medicul Mohamad Yassin, trimis în judecată de DNA

Medicul Mohamad Yassin, trimis în judecată de DNA

Medicul Mohamad Yassin a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență. În același dosar a fost trimis în judecată și complicele lui Yassin, Tahli Fadel.

Mohamad Yassin este acuzat de procurorii DNA că, în perioada octombrie 2014 — martie 2015, în mod direct și prin intermediul lui Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători suma de aproximativ 2 milioane euro, în schimbul desființării condamnării de 23 de ani închisoare primită de sirianul Omar Hayssam.

Mohamad Yassin a fost denunțat la DNA chiar de către Omar Hayssam, dar și de cei doi intermediari, medicul a fost apoi reținut de procurori și arestat preventiv pe data de 4 aprilie.

"În perioada octombrie 2014 — martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat, și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă", se arată într-un comunicat al DNA.

Numele medicului Mohamad Yassin a apărut și în dosarul Omar Hayssam, fiind împuternicit ca emisar în legătură cu eliberarea jurnaliștilor care au fost răpiți în Irak în 2005.

Dosarul de trafic de influență al lui Mohamad Yassin se va judeca la Tribunalul București.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...