Minciunile lui Raed Arafat, DEMONTATE de Parchetul General/VIDEO

Minciunile lui Raed Arafat, DEMONTATE de Parchetul General/VIDEO

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a dezvăluit miercuri că în urma experimentelor efectuate cu scafandri pe Lacul Siutghiol a reieșit faptul că strigătele de ajutor ale persoanelor aflate la bordul elicopterului SMURD prăbușit puteau fi auzite de pe mal, așa cum a arătat o înregistrare efectuată de un martor la scurt timp după accident.

Secretarul de Stat al Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a afirmat luna trecută că în urma experimentelor făcute de Parchet şi ISU Constanţa, s-a stabilit că era imposibil ca strigătele de ajutor să fie auzite de la mal.

”La solicitarea parchetului s-au făcut două experimente judiciare. Unul cu cineva din barcă care să strige și cineva la mal care să înregistreze sunetul și unul în care un scafandru a coborât în apă și a strigat în continuu pentru a fi înregistrat din apă. Din informațiile pe care le avem, nu se auzea nimic când striga omul”, a afirmat Arafat. (Detalii AICI)

În imagini se aude cum cei de pe mal încercau să-l asigure pe supraviețuitorul din apă că echipajele de salvare sunt pe drum și îl încurajau să reziste.

De altfel, martorii, care au văzut cum s-a întâmplat totul, povestesc că după prăbușirea elicopterului, echipajele de salvare au ajuns târziu și au criticat modul în care s-a desfășurat toată operațiunea.

„Nu mai rezist!“, s-a auzit din larg vocea bărbatului. Unul dintre martori spune că strigătele de ajutor s-au auzit vreme de zece minute.

Un elicopter al SMURD cu patru persoane la bord - doi piloți de la Inspectoratul General de Aviație și două cadre medicale ale SMURD Constanța - s-a prăbușit pe 15 decembrie în lacul Siutghiol. Toți membrii echipajului au murit.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...