Ministerul Sănătății: 22 de răniți în Colectiv sunt internați în spitalele bucureștene, dintre aceștia doi în stare critică

Ministerul Sănătății: 22 de răniți în Colectiv sunt internați în spitalele bucureștene, dintre aceștia doi în stare critică

Un număr de 22 de persoane rănite în clubul Colectiv sunt internate în continuare în spitalele bucureștene, dintre acestea două fiind în stare critică, potrivit unui centralizator al Ministerului Sănătății publicat luni. Conform sursei citate, în străinătate sunt internate 21 de persoane, dintre care două în stare critică.

Bilanțul victimelor în urma incendiului din clubul Colectiv se ridică la 61, după ce duminică seară a murit o pacientă transferată la o unitate medicală din Germania.

Managerul Spitalului Bagdasar Arseni, medicul Bogdan Păltineanu, declara vineri pentru AGERPRES că în cursul zilei de luni urmează să fie externați patru dintre cei cinci pacienți răniți în Colectiv internați în această unitate medicală.

Ministerul Sănătății precizează că la Spitalul de Arși sunt internați patru pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni — cinci, la Spitalul Grigore Alexandrescu — trei, Spitalul Elias — doi, Spitalul Militar Central — patru, Spitalul de Urgență din București — trei, Spitalul CC Iliescu — un pacient.

Până în prezent, au fost externate 60 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

Un număr de 39 de răniți au fost transferați în unități sanitare din străinătate.

Astfel, în Austria au fost transferați cinci pacienți dintre care unul a murit, doi sunt în stare stabilă, iar doi au fost externați.

În Belgia au fost transferate opt persoane care se află în stare stabilă, în Olanda — opt, dintre acestea două au murit, patru sunt în stare stabilă, iar două au fost externate.

În Germania au fost transferați cinci pacienți răniți în Colectiv, dintre care doi sunt în stare stabilă, iar trei au murit.

În Marea Britanie au fost transferate nouă persoane, dintre care trei au murit, patru se află în stare stabilă, iar două au fost externate, Norvegia — o persoană care a fost externată, în Israel — trei persoane: un deces și două persoane sunt în stare stabilă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Mama senatoarei Șoșoacă, medic: În România, sunt 7 din cele 8 puncte hiperenergetice ezoterice

2 Expert israelian / Cel mai mare experiment realizat pe oameni în secolul al XXI-lea. Israelul a primit vaccinur…

3 Olivia Steer / Bill Gates ne-a infectat cu COVID să câștige bani din vaccin. Are controlul lumii

4 Lucrurile se complică / Cercetători ai laboratorului din Wuhan recunosc că au fost mușcați în timp ce colectau p…

5 VIDEO Interlopul Alyn Spaniolu Legenda Vie, prins ca prostul în timpul unui live, deși era dat în urmărire