Mioriţa Videanu, AUDIATĂ la DNA/În acelaşi timp, Adriean Videanu era la poliţie

Soţia lui Adriean Videanu este audiată vineri la DNA. 

Soţia fostului ministru Adriean Videanu, Mioriţa Videanu, este audiată vineri la DNA, în dosarul în care soţul ei este cercetat sub control judiciar, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu.

Adriean Videanu este acuzat că ar fi intervenit la şefa DIICOT de la acea vreme, Alina Bica, pentru a se ridica sechestrul asupra unor acţiuni, în dosarul gazelor ieftine pentru Ioan Niculae. Acţiunile astfel recuperate ar fi fost transferate pe numele soţiei şi al fiului.

Mioriţa Videanu a fost surprinsă, în cursul săptămânii trecute, făcând o vizită la locuinţa fostului preşedinte Traian Băsescu.

La rândul său, Adriean Videanu s-a prezentat, vineri, la Secţia 12 Poliţie din Capitală, unde trebuie să meargă după ce a fost eliberat din arest şi pus sub control judiciar, el spunând că nu vrea să facă declaraţii, pentru că justiţia nu se face la televiziune, ci în faţa procurorilor şi în sala de şedinţă.

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns la Secţia 12 Poliţie în jurul orei 10.30, la câteva ore după ce a fost lăsat să plece din Arestul Poliţiei Capitalei, în urma deciziei instanţei supreme de cercetare a sa sub control judiciar, în dosarul disjuns din cel al despăgubirii ilegale de la ANRP, în care este acuzat alături de fostul şef al DIICOT Alina Bica şi de Dorin şi Alin Cocoş.

Videanu va stabili cu poliţiştii supraveghetori zilele în care se va prezenta la Poliţie în cadrul măsurii controlului judiciar.

Instanţa supremă a admis, vineri, contestaţia lui Adriean Videanu la decizia din 31 ianuarie prin care s-a dispus arestarea sa preventivă şi a dispus eliberarea sa din arest şi cercetarea sub control judiciar, în dosarul în care este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Dar manual” / Renate Weber i-a dat fetei ei 100.000 de euro

2 Încă o ţară interzice accesul românilor, din 13 iulie. Lista completă a statelor care ne-au impus restricţii

3 Incident „ciudat” / Dacian Cioloș: „Aflu că unele televiziuni spun că aș fi „forțat” urcarea într-un avion de la…

4 Informație / După locale, PSD își va schimba denumirea. Nu este exclusă spargerea în două a partidului

5 Trei județe nu au raportat niciun caz nou de coronavirus. București și Argeș, cele mai multe îmbolnăviri în ul…