Mircea Băsescu, în prima sa zi la serviciu după ce instanța i-a permis să părăsească domiciliul

Mircea Băsescu, în prima sa zi la serviciu după ce instanța i-a permis să părăsească domiciliul

Mircea Băsescu este luni la serviciu, între orele 12,00 și 15,00, conform deciziei instanței de judecată, fiind prima sa zi de lucru după o absență de peste o jumătate de an, perioada în care a fost arestat preventiv și, ulterior, judecat sub arest la domiciliu.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU/AGERPRES ARHIVĂ

Conform magistraților Tribunalului Constanța, Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni — luni și miercuri, timp de câte trei ore, la o firmă din portul Constanța pe care acesta o administrează.

Decizia a fost atacată în instanță de către procurorii DNA, contestația fiind respinsă ca nefondată de către Curtea de Apel, printr-o hotărâre definitivă.

Mircea Băsescu și Marian Căpățână, ambii aflați în arest la domiciliu, sunt judecați în procesul de șantaj în care sunt implicați cinci membri ai familiei lui Sandu Anghel zis Bercea Mondial.

Pe 23 iunie 2014, procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a cinci inculpați în dosarul în care este implicat și Mircea Băsescu. Aceștia sunt ginerele lui Bercea Mondial, Marius Constantin, aflat în stare de arest preventiv pentru șantaj cu circumstanțe agravante în stare de recidivă, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, precum și minorul de 17 ani, Grinică Anghel — pentru șantaj cu circumstanțe agravante, cei doi aflându-se sub control judiciar.Trimiși în judecată pentru șantaj au mai fost fiul lui Bercea, Florin Anghel, care este în penitenciar pentru executarea pedepsei într-o altă cauză, și mama acestuia și a Izaurei, Fănica Anghel, arestată într-un alt dosar.

În același dosar, Mircea Băsescu și Marian Căpățână sunt judecați pentru trafic de influență și respectiv complicitate la trafic de influență.

AGERPRES/(AS — autor: Nona Jalbă, editor: Diana Dumitru)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…