Mircea Cosma revine în funcția de președinte al PSD Prahova

Mircea Cosma revine în funcția de președinte al PSD Prahova

Mircea Cosma, trimis în judecată pentru fapte de corupție și urmărit penal în dosarul lui Iulian Herțanu pentru sprijinire a unui grup infracțional organizat și folosirea influenței, revine în funcția de președinte al Partidului Social Democrat (PSD) Prahova, din care s-a autosuspendat în luna februarie 2014.

Senatorul Daniel Savu, care a deținut funcția de președinte interimar al organizației județene, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că Mircea Cosma a informat conducerea națională a partidului că renunță la autosuspendarea din funcția de președinte al PSD Prahova.

"Domnul Cosma astăzi (vineri — n.r.) a comunicat (...) că renunță la autosupendarea din funcția de președinte. În aceste condiții, funcția de interimar pe care o dețineam eu nu mai poate funcționa. Eu revin pe funcția de prim-vicepreședinte județean", a precizat Savu.

Acesta a explicat faptul că, la momentul autosuspendării sale, Cosma a invocat problemele de sănătate, el spunând acum că se simte bine și poate conduce organizația.

"Domnul Cosma s-a autosuspendat în februarie 2014 pe probleme de sănătate. Era în spital și foarte bolnav. Acum a spus că și-a revenit cu sănătatea și poate să conducă organizația și cu toții am fost de acord", a declarat Daniel Savu.

Senatorul a adăugat că, în toamnă, va candida la funcția de președinte al PSD Prahova.

Mircea Cosma a fost trimis în judecată, în aprilie 2014, într-un dosar de corupție instrumentat de DNA Ploiești, în care au mai fost deferiți justiției fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma, omul de afaceri Răzvan Alexe și Daniel Adrian Alixandrescu, angajat al Consiliului Județean Prahova.

În acest dosar, Mircea Cosma este acuzat de luare de mită și abuz în serviciu.

În luna februarie 2014, Mircea Cosma a fost reținut de procurori și prezentat ÎCCJ cu propunere de arestare preventivă, instanța supremă dispunând cercetarea sa în libertate sub control judiciar.

La scurt timp de la reținerea sa, el a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce i s-a făcut rău, acuzând probleme cardiace și fiind internat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești, la Secția de Cardiologie.

Ulterior, în februarie 2015, procurorii DNA Ploiești au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Mircea Cosma într-un nou dosar, respectiv în dosarul în care este cercetat și cumnatul premierului Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Procurorii anticorupție îl acuză pe Cosma de sprijinire a unui grup infracțional organizat și folosirea influenței, el fiind cercetat sub control judiciar și având interdicția de a-și desfășura funcția de președinte al CJ Prahova.

În același dosar mai sunt vizați, printre alții, deputații Sebastian Ghiță și Vlad Cosma.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale