Moţii salvatori şi medicii răniţi în Apuseni s-au întâlnit la locul prăbuşirii avionului

Moţii salvatori şi medicii răniţi în Apuseni s-au întâlnit la locul prăbuşirii avionului

Trei dintre supravieţuitorii accidentului aviatic din Apuseni, medicii Radu Zamfir şi Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu, au urcat, sâmbătă, împreună cu cei trei salvatori ai lor şi cu localnici din comuna Horea, pe Dâmbul Bumbului, locul unde în 20 ianuarie a avut loc tragedia aviatică.

Moţii salvatori şi medicii răniţi în Apuseni s-au întâlnit la locul prăbuşirii avionului (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

Medicii Radu Zamfir şi Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu au urcat pentru prima dată la locul unde în 20 ianuarie a avut loc accidentul aviatic în urma căruia au fost răniţi, ei fiind însoţiţi de cei trei moţi salvatori, precum şi de oficialităţi din Horea şi de localnici care au participat la căutarea epavei avionului.

Gheorghe Giurgiu, unul dintre cei trei moţi salvatori care au ajuns primii la locul accidentului, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că întâlnirea a fost foarte emoţionantă.

"Ne-am întâlnit sâmbătă pentru prima dată de la accidentul aviatic din Apuseni cu doi dintre medicii răniţi, Radu Zamfir şi Sorin Ianceu, şi cu copilotul Răzvan Petrescu, chiar la locul unde s-a prăbuşit avionul. A

fost o întâlnire foarte emoţionantă şi ne-am bucurat foarte tare, mai ales pentru Răzvan, care a putut să urce pe munte, chiar dacă în cârje. La locul unde s-a prăbuşit avionul s-a ţinut un moment de reculegere pentru pilotul Adrian Iovan şi pentru Aura Ion şi am aprins lumânări”, a spus Gheorghe Giurgiu.

Acesta a subliniat că după reîntâlnirea de la locul accidentului cei doi medici răniţi şi copilotul au fost invitaţi să îi viziteze pe moţi la casele lor.

”Am povestit cum a fost, le-am arătat traseul pe unde am urcat ca să ajungem la locul unde s-a prăbuşit avionul, cât am mers pe munte. Tare mă bucur că i-am salvat şi că azi am putut să ne revedem sănătoşi”, a mai spus Gheorghe Giurgiu.

Revederea moţilor salvatori şi a victimelor accidentului aviatic a avut loc în cadrul ”Zilelor lemnarului”, manifestare care are loc la acest sfârşit de săptămână în comuna Horea.

La rîndul său, secretarul comunei Horea, Corneliu Olar , a declarat corespondentului MEDIAFAX că pelerinajul până la locul tragediei a durat câteva ore şi s-a încheiat sâmbătă seară, fiind un moment emoţionant pentru toţi participanţii.

"Am urcat într-un pelerinaj până la locul accidentului aviatic. Au participat circa 300 de persoane. Din grup au făcut parte şi medicul Zamfir venit cu soţia şi fetiţa, medicul Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu. Grupul a fost însoţit şi de unul din preoţii din localitate, dar şi de localnici care au ajutat în ianuarie la căutarea avionului căzut. A fost un moment extrem de emoţionant când am ajuns la locul tragediei aviatice, unde moţii din zonă au ridicat un altar în memoria celor care şi-au pierdut viaţa”, a spus Olar.

El a adăugat că la locul accidentului, pe Dâmbul Bumbului, participanţii la pelerinaj au depus coroane de flori şi au aprins lumânări, rugându-se pentru sufletul celor decedaţi în accident - studenta Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan.

La locul tragediei a urcat şi o fanfară de tineri din judeţul Neamţ, care au intonat, printre altele, şi imnul naţional.

Medicii Radu Zamfir şi Sorin Ianceu şi copilotul Răzvan Petrescu, participă, sâmbătă seară, alături de rudele cu care au venit în comuna Horea, la o masă organizată de moţi.

Duminică, celor cinci supravieţuitori ai accidentului aviatic din Apuseni şi celor trei localnici care au ajuns primii la epavă le va fi acordat titlul de cetăţean de onoare al comunei Horea, iar Aura Ion şi Adrian Iovan, care au decedat în urma accidentului, vor primi post-mortem aceeaşi distincţie. De la ceremonie, care va avea loc la Mătişeşti, sat care aparţine comunei Horea, vor lipsi ceilalţi doi medici care au supravieţuit accidentului aviatic, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, care sunt plecaţi din ţară.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba. În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sfânta Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani