Muhuleț (AEP): În mai puțin de 6 luni, vom spune dacă au fost voturi ilegale la alegerile prezidențiale

Muhuleț (AEP): În mai puțin de 6 luni, vom spune dacă au fost voturi ilegale la alegerile prezidențiale

Vicepreședintele Autorității Electorale Permanente (AEP), Marian Muhuleț, a declarat marți că au început verificările asupra listelor electorale de la alegerile prezidențiale din 2014, iar rezultatele vor fi prezentate "în mai puțin de șase luni". El a precizat că arhiva a fost predată, la AEP, în urmă cu două săptămâni.

"AEP, înainte de turul I din 2 noiembrie, a avut o procedură de achiziție publică în derulare. A fost desemnată o firmă câștigătoare în acest sens, care s-a și apucat de lucru în acest moment, urmează să vă prezentăm concluziile în mai puțin de șase luni, dacă au fost voturi ilegale la alegerile pentru președintele României — 2014, turul I și turul II. Concluziile la care o să ajungem, dacă vor fi în sens negativ, ca de fiecare dată le vom pune la dispoziție IGPR și Parchetului General, care mai departe vor desfășura operațiuni specifice", a arătat Muhuleț.

El a explicat că, pe listele electorale permanente, există toate CNP-urile cetățenilor cu drept de vot la data alegerilor, cu domiciliul în România.

"Toate acele liste intră în verificare, se verifică listele permanente cu listele suplimentare, listele suplimentare între ele, la toate secțiile de votare; concluziile reies", a mai spus Marian Muhuleț.

El a participat marți la conferința "Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării", eveniment moderat de expertul anticorupție Laura Ștefan și organizat de Expert Forum în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și LiderJust.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei