Municipalitatea vrea ca pe spații verzi să fie sădite plante perene, arbori și arbuști

Municipalitatea vrea ca pe spații verzi să fie sădite plante perene, arbori și arbuști

Municipalitatea vrea ca pe spațiile verzi să fie sădite plante perene, arbori și arbuști, iar restul terenului să fie gazon. Un proiect de hotărâre în acest sens ar putea fi adoptat în ședința Consiliului General al Municipiului București din 26 ianuarie.

"Pe suprafața scuarurilor, a fâșiilor plantate (aliniamente stradale) și a grădinilor/ parcurilor publice, așa cum sunt definite în Legea nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților, cu modificările și completările ulterioare, se vor planta, cu preponderență, plante perene, vegetație lemnoasă compusă din arbori și arbuști, iar restul terenului va fi acoperit cu gazon sau înlocuitor de gazon", arată proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, administrarea plantării și întreținerii spațiilor verzi se va realiza de administratorii acestora, conform Legii nr. 24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localităților.

În expunerea de motive a proiectului se arată că, se impune stabilirea unor reguli/ norme de amenajare peisagistică a spațiilor verzi din București care să conducă la crearea unui unități peisagistice a orașului. În acest sens, utilizarea cu preponderență a plantelor perene în proiectele de amenajare peisagistică a spațiilor verzi din oraș ar implica o investiție cu durata de viață mai lungă, comparativ cu proiectele de amenajare ce au în componență plante anuale și/sau bienale. În plus, amenajările spațiilor verzi existente, precum și înființarea de noi spații ar trebui să se facă în baza unor planuri/ studii prin care peisagiști profesioniști să aleagă și să dispună modul în care va arăta orașul pe termen mediu și lung.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

2 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

3 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...