Niciun tren nu mai circulă prin gara din municipiul Hunedoara

Niciun tren nu mai circulă prin gara din municipiul Hunedoara

Niciun tren nu mai vine sau pleacă din gara municipiului Hunedoara, ultima garnitură fiind văzută acolo în urmă cu mai bine de o lună, atunci când un operator privat de transport călători și-a suspendat activitatea pentru că a pierdut licența de transport. "Din 17 martie nu mai circulă niciun tren prin gara Hunedoara, nici măcar trenurile de marfă. E păcat pentru că un oraș atât de mare a rămas fără transport feroviar", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, șeful stației Hunedoara, Florin Tripon.

Peste o mie de oameni din municipiul Hunedoara au semnat, în ultima săptămână, o petiție scrisă în care solicită rezolvarea problemei transportului feroviar în acest oraș, în condițiile în care acum localnicii se pot deplasa în alte zone din județ sau din țară numai cu autobuzul. Semnăturile au fost strânse din tot orașul, de la diverși cetățeni.

Șeful gării din Hunedoara a menționat că tabelele de semnături și petiția vor fi depuse la primărie, pentru a se găsi o soluție la aspectele semnalate. Până miercuri aceste tabele nu fuseseră înregistrate oficial la Primăria Hunedoara, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției, Silke Oprean.

Conform datelor șefului gării Hunedoara, până în data de 17 martie, când au fost suspendate ultimele trenuri de persoane, aceste curse erau folosite de circa 400 de călători, în medie, pe zi. Dintre aceștia, jumătate aveau abonamente de transport pe calea ferată.

În perioada anilor '90, în gara Hunedoara veneau 16 trenuri de persoane, între care și trenuri accelerate spre Iași și București. Majoritatea curselor erau însă de navetiști, muncitori care lucrau la combinatul siderurgic din Hunedoara sau elevi care învățau la liceele din oraș. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...