Notar public din Iaşi, judecat pentru că nu a plătit impozite de peste două milioane de lei

Notar public din Iaşi, judecat pentru că nu a plătit impozite de peste două milioane de lei

Un notar public din Iaşi a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru că nu a virat la bugetul de stat impozitele aferente unor acte juridice, în cuantum de peste două milioane de lei.

Notar public din Iaşi, judecat pentru că nu a plătit impozite de peste două milioane de lei (Imagine: Shutterstock)

DNA Iaşi îl acuză pe notarul Mihai Şuleap de abuz in serviciu, daca funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in formă continuată.

Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada iunie 2010 - iunie 2014, în 38 de cazuri, Şuleap nu şi-a îndeplinit îndatorirea de serviciu prevăzută de art. 771 din Codul Fiscal, prin aceea că a încasat şi a omis să vireze la bugetul statului impozitului aferent actelor juridice translative de proprietate în cuantum de 2.100.593 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului judiciar asupra mai multor bunuri ce aparţin notarului, mai precizează DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Iaşi, cu propunerea de menţinere a măsurilor asiguratorii dispuse.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

3 Așa o fi?

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră