Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

O familie a achitat cu bani falşi un botez organizat la restaurantul lui Duicu. Poliţia a deschis o anchetă

O familie din Drobeta Turnu Severin a achitat cu bancnote false de o sută de euro decoraţiunile de la un botez organizat la restaurantul familiei preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi chiria localului, poliţiştii de la Crimă Organizată deschizând o anchetă în acest caz.

Adrian Duicu (Imagine: Remus Badea/ Mediafax Foto)

Botezul a avut loc în ziua de Florii la restaurantul Palace al hotelului deţinut în Drobeta Turnu Severin de familia preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, aflat în arest preventiv pentru fapte de corupţie, iar potrivit poliţiştilor, în urma evenimentului, pe piaţă au ajuns 1.500 de euro falşi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Proprietara firmei de aranjamente interioare, Anca Grecu, care a asigurat decorarea sălii, a declarat, marţi, că organizatorii botezului i-au achitat contravaloarea serviciilor în patru bancnote de câte o sută de euro, pe care ulterior a mers să îi schimbe întrucât avea de achitat, la rândul său, furnizorii.

"Am asigurat decorul la un botez, un botez de aproximativ 168 de persoane într-un restaurant din Drobeta Turnu Severin. Dimineaţa, am mers, am strâns decorul, iar beneficiarul mi-a înmânat o sumă de bani. Nu el, mama acestuia. Recunosc, mi-a scos valuta şi anume patru bancnote de o sută de euro dintr-un plic de culoare albă. Am zis să merg să schimb, pentru că veneau distribuitorii, iar eu trebuia să îi dau mai departe. Am mers la o casă de schimb valutar, unde omul de acolo a verificat pe loc şi mi-a spus: «Sunteţi reţinută! Urmează să vină Poliţia, aveţi bani falşi!» A fost un impact emoţional foarte mare", a declarat proprietara firmei de decoraţiuni.

Imediat după ce şi-a dat seama că banii sunt falşi, casierul i-a anunţat pe poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate.

"S-a prezentat o persoană de sex feminin cu suma de 300 de euro. Casierul care era de serviciu a observat că banii nu sunt în regulă şi sunt falşi şi s-a solicitat sprijinul Poliţiei. Poliţiştii au constatat că banii erau falşi. Aveau şi seria repetitivă, adică toate bancnotele aveau aceeaşi serie. Trecând peste asta, era diferenţă şi la hârtie, dar pentru cineva care nu lucrează zilnic cu bancnote ar trece relativ repede neobservate", a declarat directorul casei de schimb valutar din Drobeta Turnu Severin, Nicuşor Popescu.

În urma verificărilor făcute, poliţiştii au ajuns la organizatorul botezului, care a declarat că a achitat serviciile din banii pe care i-a primit în plic de la meseni.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat că cea mai mare sumă de bani, o mie de euro constând în bancnote false care aveau aceeaşi serie, au ajuns la restaurantul familiei preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, pentru chiria localului.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili provenienţa exactă a banilor şi iau în calcul inclusiv ipoteza ca tatăl fetiţei să fi încercat să plaseze banii falşi pe piaţă cu ocazia botezului.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

2 Informație. Frații Mazăre sunt foc pe Dragnea! „Radu nu va tăcea, îi va plăti cu sec!”

3 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

4 Amănunte. CCR a amânat pentru a patra oară, pe data de 5 iunie, SPEȚA Dragnea. Sesizarea PNL a fost respinsă

5 ALERTĂ Sentința lui Dragnea, pe 27 mai! Procurorii au cerut pedepse mărite. Avocat: „Ne e imposibil să dovedim…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Vezi cum drona asta zboară cu super viteză prin clădiri abandonate