O nouă cerere a lui Mircea Băsescu pentru înlocuirea arestului preventiv, respinsă de instanţă

O nouă cerere a lui Mircea Băsescu pentru înlocuirea arestului preventiv, respinsă de instanţă

Tribunalul Constanţa a respins, luni, o nouă cerere depusă de Mircea Băsescu pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, decizia nefiind definitivă şi putând fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.

O nouă cerere a lui Mircea Băsescu pentru înlocuirea arestului preventiv, respinsă de instanţă (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)

Mircea Băsescu a fost adus, luni, la Tribunalul Constanţa, pentru ca instanţa să judece o nouă solicitare a sa privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu.

Magistraţii au respins ca nefondată cererea fratelui preşedintelui, iar decizia poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare la Curtea de Apel Constanţa.

Aceasta este cea de-a patra solicitare depusă de Mircea Băsescu la Tribunalul Constanţa pentru înlocuirea măsurii arestului preventiv, toate solicitările fiind respinse, la fel şi contestaţiile formulate la Curtea de Apel Constanţa.

Nelu Taşcă, avocatul lui Mircea Băsescu, a declarat, la intrarea în tribunal, că va solicita ca dosarul în care este judecat Mircea Băsescu să se întoarcă la procurori deoarece înregistrările în care apare clientul său nu sunt autentice.

“Soluţia corectă ar fi să se întoarcă la Parchet. Am invocat excepţii cu privire la mijloacele probatorii. Nu pot fi primite acele înregistrări întrucât nu sunt autentice şi nu pot fi verificate. De asemenea, nu pot fi primite declaraţiile martorilor întrucât nu se coroborează cu înregistrările depuse la dosar. Pe cale de consecinţă neavând aceste argumente dosarul trebuie restituit la parchet în vederea continuării cercetărilor”, a afirmat Nelu Taşcă.

La Tribunalul Constanţa nu a fost prezent şi Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar cu Mircea Băsescu. El a cerut instanţei eliberarea din arestul preventiv în urmă cu câteva zile, cererea fiind respinsă atât de Tribunalul Constanţa, cât şi de Curtea de Apel.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în 14 iulie, în stare de arest, în dosarul în care fratele preşedintelui este acuzat că, prin intermediul lui Căpăţână, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni la judecători să dispună o sentinţă favorabilă în procesul lui Bercea Mondial. Dosarul în care Mircea Băsescu a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă, iar Marian Adrian Căpăţână pentru complicitate la această infracţiune a fost înregistrat la Secţia Penală a Tribunalului Constanţa.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 Date și amănunte care dau fiori...

4 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

5 Studiu britanic care dă de gândit: Persoanele care au avut COVID-19 pot avea imunitate cel puțin cinci luni, d…