O româncă A UIMIT MOSCOVA. Este cel mai bun elev din lume la limba rusă

O româncă A UIMIT MOSCOVA. Este cel mai bun elev din lume la limba rusă

Luiza a obţinut locul I la olimpiadă

Luiza a dus Romania pe podiumul mondial al invatamantului, castigand locul I. Eleva a Colegiului National "Gheorghe Munteanu Murgoci", Luiza Petcu este singura din delegatia Romaniei care a obtinut un trofeu la aceasta olimpiada, scrie infobraila.ro .

"Suntem mandri de rezultatele obtinute de Luiza. Este unul dintre elevii care fac onoare acestui liceu, cu traditie de altfel printre elevii cu rezultate deosebite la competitii. Este un elev studios, dedicat in special domeniului acesta al limbilor straine. S-a afirmat foarte timpuriu in aceasta linie a limbilor moderne. A avut rezultate remarcabile si in continuare este un exemplu demn de urmat pentru ca stie foarte bine ceea ce vrea sa faca in viitor", a declarat Chitu Daniel, director adjunct al Colegiului "G. M. Murgoci". Tânăra spune că şi-ar dori să studieze în străinătate.

"Fiind olimpic international am primit foarte multe oferte din partea universitatilor de prestigiu din mai multe tari, cum ar fi Cuba, Arabia Saudita, Emiratele Arabe, America sau Anglia. Insa mi-a atras atentia oferta primita din partea Universitatii Sorbona din Emiratele Arabe. Eu vorbesc fluent si limba araba si o vad ca pe o oferta demna de luat in calcul", a spus Luiza.

Ministerul Invatamantului si Stiintei din Federatia Rusa, alaturi de Universitatea de Stat ‘‘M.V. Lomonosov’’ din Moscova si Asociatia Internationala a Profesorilor de Limba si Literatura Rusa, au organizat cea de-a XIII-a editie a Olimpiadei Internationale de Limba Rusa. Elevii au fost invitati la Moscova in luna iunie a anului trecut si au fost insotiti de conf. univ. dr. Xenia Crasovschi de la Facultatea de Limbi Straine din cadrul Universitatii Bucuresti si presedinte al Asociatiei Intermationale a Profesorilor de Limba si Literatura Rusa din Romania.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?