Omul de afaceri Mihai Matei, reținut în dosarul de fraudare de fonduri europene

Omul de afaceri Mihai Matei, reținut în dosarul de fraudare de fonduri europene

Omul de afaceri Mihai Matei, care controlează firma de construcții Matero Ama, a fost reținut marți seara de procurorii DNA Ploiești, într-un dosar de fraudare de fonduri europene, cu prejudiciul de 2 milioane euro. Potrivit unor surse judiciare, soția acestuia, care a fost adusă împreună cu omul de afaceri la sediul DNA în urma unor percheziții, este urmărită penal în același dosar, fiind plasată sub control judiciar.

Sursele menționate au precizat că cei doi au refuzat să dea declarații procurorilor, invocând dreptul la tăcere.

Surse judiciare au declarat că Matei Mihai controla firme înscrise pe numele unor angajați sau ale unor rude de care s-a folosit pentru rularea prin actele lor a unui utilaj, respectiv stație de betoane, cu scopul de a frauda fonduri europene în valoare de 2 milioane de euro. În acest dosar au mai fost audiați la sediul DNA Ploiești doi angajați ai firmei Matero Ama care au calitatea de suspecți.

Societatea Matero Ama a avut de-a lungul timpului contracte cu instituții publice inclusiv contracte de deszăpezire cu Consiliul Județean Prahova.

Procurorii DNA Ploiești au efectuat, marți, percheziții în cinci locații din județul Prahova, într-un dosar care vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene în perioada 2010 — 2013.

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Serviciul Teritorial Ploiești efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind fraudarea fondurilor europene în perioada 2010 — 2013. În cursul zilei de 13 octombrie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații, situate în județul Prahova, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice", se arată într-un comunicat al DNA transmis marți. AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Suntem distruși, fraților! / 25% dintre profesorii României provin de la Spiru Haret! 40% dintre profesorii din …

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Manda apare ca suspect într-un dosar la DNA, clasic pentru PSD

5 VIDEO Dacă făcea un pesedist asta, toată lumea înjura cu năduf...