Oprea: Indemnizațiile pentru cele mai înalte funcții în stat cresc din august

Oprea: Indemnizațiile pentru cele mai înalte funcții în stat cresc din august

Indemnizațiile lunare pentru cele mai înalte funcții de demnitate publică din România se majorează începând cu luna august a acestui an, a anunțat premierul interimar Gabriel Oprea, la Palatul Victoria.

"Concret este vorba despre președintele României, prim-ministrul și miniștrii, președinții celor două Camere ale Parlamentului, directorii SRI, SIE, SPP, STS. În total sunt 48 de funcții vizate de această ordonanță", a afirmat Oprea, adăugând că măsura a fost introdusă printr-o ordonanță adoptată de Guvern în ședința de miercuri.

Oprea nu a precizat cuantumul cu care se vor majora salariile înalților demnitari, dar a spus că "noul nivel de salarizare ține cont de reperul pe care îl reprezintă salarizarea în justiție, și anume remunerarea funcțiilor de președinte și judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție".

În opina sa, creșterile salariale anunțate sunt conforme cu "statutul actual al României".

"Îmi asum atât corectitudinea, cât și oportunitatea acestei măsuri. Consider că salarizarea din sistemul public nu este un act populist, ci o exigență în conformitate cu statutul actual al României. Nu ne putem preface că este normal ca un președinte de țară europeană să primească la final de lună aproximativ 1.500 de euro. (...) Această anomalie trebuie să ia sfârșit", a susținut Oprea.

Totodată, acesta a anunțat că, prin noul proiect de lege al salarizării bugetarilor pregătit de Ministerul Muncii, toate salariile din sistemul public vor crește până la sfârșitul anului.

"Vreau să fac cunoscut în mod oficial că până la sfârșitul acestui an vom avea creșteri de salarii în tot sistemul public — e un proiect pregătit de Ministerul Muncii, care în cel mai scurt timp va deveni lege, astfel încât fiecare angajat la stat să primească un salariu corect în raport cu munca și responsabilitățile sale", a spus Gabriel Oprea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...