Oprişan face apel la Ministerul Public ca aleşii să nu mai fie plimbaţi în cătuşe la televizor

Oprişan face apel la Ministerul Public ca aleşii să nu mai fie plimbaţi în cătuşe la televizor

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan, a declarat, marţi, că face apel, în numele UNCJR, către Ministerul Public ca primarii, preşedinţii de CJ, demnitarii să fie trataţi corect, să li se respecte prezumţia de nevinovăţie şi să nu mai fie plimbaţi în cătuşe la televizor.

Preşedintele UNCJR, Marian Oprişan (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Este datoria noastră, a preşedinţilor CJ, primari, autorităţi locale, să răspundem aşa cum este civilizat şi legal magistraţilor, procurorilor, Parchetului, DNA şi celorlalte instituţii ale statului, pentru că mi se pare normal, dar, în acelaşi timp, în numele UNCJR fac un apel către justiţia din România, către Minsterul Public, ţinând cont de faptul că primarii, preşedinţii CJ, demnitarii acestui stat care au primit legitimitatea cetăţenilor, şi nu sunt mai presus de lege, să fie trataţi în mod corect, să li se respecte prezumţia de nevinovăţie şi să nu-i mai vedem cu cătuşe plimbaţi pe la televizor ca, după aceea, să aflăm că procesele durează 8-10 ani sau să aflăm că ei sunt practic nevinovaţi", a afirmat Oprişan.

El a făcut această afirmaţie după şedinţa Adunării generale a preşedinţiilor de consilii judeţene, la care au participat vicepremierii Liviu Dragnea şi Daniel Constantin şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici .

Oprişan a spus că nu a discutat cu Liviu Dragnea despre problemele pe care le au liderii locali ai PSD cu justiţia.

"Nu am discutat cu vicepremierul Dragnea despre justiţia televizată din ultima perioadă, dar, repet, eu sunt convins că magistraţii judecători sunt garanţii statului de drept şi vom vedea la final soluţiile pronunţate pe bază de probe, şi nu pe bază de nume", a adăugat Oprişan.

El nu a vrut să comenteze cazul primarului municipiului Constanţa, Radu Mazăre , arătând că nu vrea să discute "niciun caz particular".

"Ceea ce se întâmplă cu oameni în cătuşe plimbaţi pe la televizor, cu trupele speciale ale Jandarmeriei folosite în orice situaţie, mai ales când este vorba de oameni politici cu legitimitate şi care au sprijinul comunităţilor lor, după părerea mea este o abordare greşită din partea Ministerului Public, a DNA şi a Parchetului general. Atât timp cât preşedintele Traian Băsescu a creat acest sistem, până la alegerile prezidenţiale nu vom vedea altceva decât spectacol, telejustiţie, cu scurgeri din dosare, cu tot felul de calomnii la adresa liderilor PSD care sunt foarte puternici prin organizaţiile pe care le reprezintă şi prin ceea ce au făcut pentru comunităţile lor. Că nu-i corect că de ce nu vedem şi din partea cealaltă, nu e problema mea", a mai spus Oprişan.

El a adăugat că nu reproşează Ministerului Public decât reţinerea primarilor şi plimbarea în cătuşe pe la televiziuni, pentru că aceştia nu sunt pericol naţional.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu

2 „Am primit peste o mie de cereri în căsătorie” / Cine este ucraineanca

3 Documente secrete / „Putin gândește puțin și e disperat. Se teme de pericolul unei victorii ucrainene”

4 VIDEO „Acei băieți au văzut mai mulți sâni decât am văzut eu în toată viața mea” / Influenceriță pe TikTok a fost arestată pentru pornografie

5 VIDEO Priviți, „dihăniile HIMARS” au distrus două depozite strategice ale rușilor!