Parlament: Aviz favorabil pentru mandatul cu care Cioloș va participa la Consiliul European

Parlament: Aviz favorabil pentru mandatul cu care Cioloș va participa la Consiliul European

Comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene au dat un aviz favorabil, cu 28 de voturi "pentru", două "împotrivă" și o abținere, mandatului cu care premierul Dacian Cioloș va participa la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare.

"Comisiile au dat un aviz favorabil, în forma prezentată celor două comisii și în forma susținută de către domnul prim-ministru. Este un aviz favorabil, cu o majoritate covârșitoare, 28 de voturi "pentru", două "împotrivă" și o abținere", a anunțat deputatul PSD Ana Birchall, președintele Comisiei pentru afaceri europene, după ședința la care a participat premierul Dacian Cioloș.

Ea a adăugat că premierul Dacian Cioloș se va prezenta la reuniunea Consiliului European cu un mandat în care s-au menținut aceleași elemente de poziționare și de reprezentare.

"Dacă se va pune problema unor mecanisme permanente pentru relocare (în cazul refugiaților — n.r.), se va manifesta rezervă. Să se caute soluții la țările de origine și de tranzit, pentru că aceasta este de fapt soluția pe fond. În ceea ce privește lupta împotriva terorismului, să se continue efortul comun de a securiza frontierele, iar în ceea ce privește mandatul pentru sancțiunile impuse Rusiei, mandatul prezentat de premierul României și avizat favorabil de noi este că se va vota pentru menținerea sancțiunilor până la implementarea prevederilor Acordului de la Minsk", a precizat Birchall.

În ceea ce privește relația Marea Britanie — UE, Birchall a spus că România va fi "un avocat pentru rămânerea Marii Britanii în UE, pentru că e o Uniune mai bogată cu Marea Britanie înăuntru decât în afară".

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a menționat că i-a propus premierului, iar acesta a fost de acord, ca în momentul în care revine de la ședința Consiliului European să facă o informare scrisă Comisiilor pentru afaceri europene din Camera Deputaților și Senat.

Potrivit lui Ludovic Orban, în ședința Birourilor reunite de luni, și președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a solicitat să existe dezbatere în plenul reunit și aprobarea mandatului premierului și în cazul în care Comisiile reunite de afaceri europene avizează favorabil proiectul de mandat care a fost înaintat de Cioloș.

Președintele Klaus Iohannis l-a delegat pe premierul Dacian Cioloș să participe la reuniunea Consiliului European care va avea loc la Bruxelles pe 17 și 18 decembrie.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...