Pavel Abraham: Sandu Anghel are multe de spus față de multe persoane importante

Pavel Abraham: Sandu Anghel are multe de spus față de multe persoane importante

Avocatul Pavel Abraham a afirmat joi, la Pitești, că clientul său Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, are de spus multe lucruri despre multe persoane importante pe care le-a cunoscut, dar unele dintre afirmațiile sale ar trebui mai întâi să fie probate.

"Are extraordinar de multe de spus, foarte, foarte multe lucruri față de foarte multe persoane. Este un om complex, cu o pregătire școlară redusă, dar cu o dotare nativă deosebită și care știe să cultive relațiile cu personalități. (...) Pentru aceasta a recurs la diferite activități, unele apreciate ca legale, altele ca ilegale, dovadă că răspunde pentru unele, dar există și o dreptate a lui, după părerea mea, care nu trebuie negată, chiar dacă uneori trebuie să ne îndoim de anumite aprecieri", a declarat Abraham.

Referitor la afirmația lui Sandu Anghel, potrivit căreia banii pe care i-a dat lui Mircea Băsescu ar fi ajuns la șeful statului, Traian Băsescu, avocatul a apreciat că este vorba de o acuzație deosebit de gravă, care însă poate fi luată în considerare doar dacă este susținută de probe.

"Sunt fapte care, după părerea mea, dacă sunt reale, deosebit de grave, sensibile, și nu aș vrea să plasez o vinovăție asupra domnului președinte sau a oricui altcuiva. Dacă faptele sunt reale, atunci ne vom strădui să le probăm în instanță, dacă nu, vor rămâne în această formă, așa cum opinia publică le-a perceput. (...) Nu aș putea să precizez o sumă, m-aș referi doar la sumele pe care le-a vehiculat, cele două milioane de care a afirmat la un anumit moment și acum la sacii de bani. Sigur, dânsul face aprecieri de acest fel, că sumele sunt foarte mari, care au fost date. Dar asta trebuie dovedit. (...) Cu experiența pe care o am, există o doză de credibilitate în foarte multe lucruri", a mai spus Pavel Abraham.

În opinia sa, orice acuzație apărută în spațiul public nu ar trebui să fie comentată decât în momentul în care este probată.

"Trebuie întâi să avem probe și apoi să le vehiculăm public de o manieră atât de puternică, fiindcă ele au o consecință de imagine deosebită. Unii văd o relație directă cu domnul Mircea Băsescu sau fac trimitere la domnul președinte, eu cred că e un impact negativ deosebit în ceea ce privește imaginea României și de aceea trebuie să fim cu toții prudenți, precauți și în măsura în care există probe, să le dăm, sau dacă nu să ne manifestăm rezerva cu privire la anumite aprecieri", a explicat Abraham.

La Curtea de Apel Pitești este programată, joi, judecarea contestațiilor formulate de Sandu Anghel și fiica sa, Izaura Anghel, față de măsurile preventive dispuse de Tribunalul Argeș în dosarul mituirii unui agent de la Penitenciarul Colibași.

În cursul dimineții, Sandu Anghel a fost transportat la Judecătoria Pitești, unde avea termen într-un alt proces, în care a cerut schimbarea regimului de detenție. Înainte de intrarea în sala de judecată, el a spus că "sacii de bani" pe care i-a dat lui Mircea Băsescu erau pentru Traian Băsescu.

Tribunalul Argeș a dispus, pe 18 septembrie, luarea măsurii arestului la domiciliu în cazul Izaurei Anghel, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență și dare de mită. Instanța a admis, în același dosar, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș privind arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a inculpatului Sandu Anghel, care deja execută o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Colibași.

Sandu Anghel și Izaura Anghel sunt acuzați că au încercat să mituiască un agent de la Penitenciarul Colibași, pentru a introduce un telefon mobil în închisoare.

Sandu Anghel a fost condamnat definitiv de magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție la 8 ani și 9 luni închisoare pentru tentativa de omor calificat, după ce în 2011 și-a înjunghiat unul dintre nepoți, pe Ionuț Anghel, în urma unei altercații care a avut loc într-un bar din orașul Drăgănești-Olt. El își execută pedeapsa în Penitenciarul Colibași. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

2 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

3 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România

4 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

5 Citiți, oameni buni! / Ambasada SUA din Rusia a făcut public un scurt inventar al armelor și echipamentelor trimise de americani în URSS în timpul celui…