Percheziţie la Penitenciarul Craiova, într-un dosar de înşelăciuni prin telefon

Poliţiştii din Botoşani au percheziţionat miercuri celula unui deţinut din Penitenciarul Craiova suspectat că a înşelat mai mulţi reprezentanţi ai unor firme de telefonie mobilă, după ce s-a recomandat la telefon drept procuror DIICOT şi i-a convins să-i transmită mai multe coduri de reîncărcare.

Percheziţie la Penitenciarul Craiova, într-un dosar de înşelăciuni prin telefon (Imagine: Claudiu Irmie/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, percheziţia a fost făcută într-un dosar în care un bărbat încarcerat la Penitenciarul Craiova este suspectat că ar fi sunat din închisoare la mai mulţi administratori sau gestionari ai unor magazine care aveau la vânzare coduri pentru reîncărcarea cartelelor de telefonie mobilă.

Anchetatorii au stabilit că deţinutul se prezenta drept procuror de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) şi le spunea că face o verificare după ce s-au pus în vânzare coduri greşite sau false.

"Sub pretextul că au apărut erori de funcţionare ale sistemelor de încărcare electronică a cartelelor de telefonie mobilă sau că s-au pus în vânzare cartele de reîncărcare ale căror coduri sunt eronate sau sunt false, bărbatul ar fi solicitat părţilor vătămate să tasteze unele coduri de încărcare telefonică pe aparatele Pay-Point sau să răzuiască codurile de pe cartele şi să le comunice telefonic, spre a fi verificate", arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

În acest mod, bărbatul ar fi reuşit să obţină mai multe coduri de reîncărcare, pe care le-ar fi vândut, ulterior, altor deţinuţi, a precizat sursa citată.

Sursa: mediafax.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă