PERCHEZIȚII DIICOT la HOȚI din magazine de LUX occidentale

PERCHEZIȚII DIICOT la HOȚI din magazine de LUX occidentale

Procurorii DIICOT efectuează joi, 23 aprilie, 52 de percheziţii în legătură cu o grupare specializată în furturi din magazine de lux din mai multe state.

Liderul grupării este interlopul Adrian Botez, aflat în penitenciar pentru că a încercat să-l asasineze pe Dumitru Mironescu, susţin surse judiciare, citate de Agerpres.

Sursele menţionate arată că este vorba de o grupare de mare violenţă, specializată în tâlhării şi furturi din magazine de lux din Belgia, Marea Britanie, Franţa, Germania, Austria, Olanda, Croaţia şi alte state.

Gruparea era organizată după reguli militare, iar liderul este Adrian Botez, care a înfiinţat Academia Infractorilor Români. El conducere reţeaua din penitenciar, fiind cel care a fost eliberat anul trecut din greşeală, însă ulterior a fost prins, având de executat o condamnare de 10 ani de închisoare pentru tentativă de omor asupra lui Mironescu.

Valoarea furturilor depăşeşte 10 milioane de euro. Potrivit surselor, doar în cazul unei spargeri, anul trecut, la o bijuterie de lux din Marea Britanie s-au furat bunuri de 1,2 milioane de lire.

Aceleaşi surse susţin că, în Academie, au fost recrutaţi peste 100 bărbaţi. Membrii grupării aveau un cod de conduită al infractorului scris, aprobat de "comandantul suprem", Adrian Botez, care cuprindea indicaţii cum să scape de anchetatori.

Suspecţii foloseau case conspirative din Bucureşti pentru antrenamente.

La sediul DIICOT vor fi aduse la audieri 22 de persoane.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

3 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

4 Marian Godină îi dă replica Patriarhului Daniel: „Să înțeleg că Sf. Dimitrie n-a văzut 30 de ani cum trăiau ro…

5 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…