Perchezitii DNA la APIA Mehedinți

Perchezitii DNA la APIA Mehedinți

Procurorii DNA fac percheziţii, joi dimineaţă, la sediul APIA Mehedinţi, precum şi la locuinţele mai multor persoane vizate într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, afirmă surse judiciare, citate de corespondentul MEDIAFAX. Mai mulţi primari din Mehedinţi şi angajaţi ai centrului judeţean al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) ar fi vizaţi în dosarul privind fraude cu fonduri europene.

Percheziţii DNA la APIA Mehedinţi, într-un dosar vizând fraude cu fonduri europene
La sediul APIA din Drobeta Turnu Severin se află mai multe echipe de anchetatori. Surse judiciare spun că în paralel în Mehedinţi au loc zeci de percheziţii la locuinţele unor persoane suspectate de fraude cu fonduri europene, iar printre cei implicaţi s-ar afla oameni de afaceri şi medici veterinari.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că în acest dosar ar fi implicaţi fermieri care au animale şi culturi în zona de nord a judeţului Mehedinţi, mai mulţi primari, medici veterinari, precum şi funcţionari ai Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură care au întocmit dosare pentru subvenţii agricole.

Contactată de corespondentul MEDIAFAX, directoarea APIA Mehedinţi, Loredana Gherasimescu, care a ajuns la sediul instituţiei înainte de ora 7.00, a declarat că a fost chemată de procurori, care i-au prezentat apoi mandatul de percheziţie la sediul APIA.

 Ea a mai spus că nu are nicio implicare în acest dosar şi că anchetatorii urmează să ridice mai multe documente din birourile APIA, aflate la etajul al patrulea al clădirii în care funcţionează Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurarlă Mehedinţi şi Oficiul Judeţean de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...