Percheziţii DNA la Iaşi și București. Vizate, Consiliul Județean Iași și mai multe instituţii

Percheziţii DNA la Iaşi și București. Vizate, Consiliul Județean Iași și mai multe instituţii

Procurorii DNA au descins miercuri dimineaţa la Iaşi, la EuroNEST, asociație care funcționează sub coordonarea Consiliului Judeţean Iaşi și prin care au fost achiziționate în ultimii ani mai multe utilaje pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași.

Procurorii au descins la CJ Iași în jurul orei 7:30, exact la începutul programului de lucru. Nici directoarea EuroNEST, Alina Popa, nici directorul adjunct, Marius Dangă, nu erau la birou, potrivit presei locale.

Președintele interimar al CJ Iaşi, Victorel Lupu, a precizat că procurorii ar fi interesați de documente referitoare la achizițiile de autospeciale pentru IJSU făcute prin intermediul EuroNEST, dar și de acte referitoare la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID).

Surse din cadrul CJ Iaşi, citate de Ziarul de Iaşi, spun că este luat în vizor și biroul lui Victorel Lupu, el coordonând activitatea EuroNEST după suspendarea din funcție a președintelui ales al CJ, Cristian Adomniței.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 – 2015..

În cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo