Percheziţii DNA la Iaşi și București. Vizate, Consiliul Județean Iași și mai multe instituţii

Percheziţii DNA la Iaşi și București. Vizate, Consiliul Județean Iași și mai multe instituţii

Procurorii DNA au descins miercuri dimineaţa la Iaşi, la EuroNEST, asociație care funcționează sub coordonarea Consiliului Judeţean Iaşi și prin care au fost achiziționate în ultimii ani mai multe utilaje pentru Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Iași.

Procurorii au descins la CJ Iași în jurul orei 7:30, exact la începutul programului de lucru. Nici directoarea EuroNEST, Alina Popa, nici directorul adjunct, Marius Dangă, nu erau la birou, potrivit presei locale.

Președintele interimar al CJ Iaşi, Victorel Lupu, a precizat că procurorii ar fi interesați de documente referitoare la achizițiile de autospeciale pentru IJSU făcute prin intermediul EuroNEST, dar și de acte referitoare la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID).

Surse din cadrul CJ Iaşi, citate de Ziarul de Iaşi, spun că este luat în vizor și biroul lui Victorel Lupu, el coordonând activitatea EuroNEST după suspendarea din funcție a președintelui ales al CJ, Cristian Adomniței.

Comunicatul DNA

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2014 – 2015..

În cursul zilei de 18 noiembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 6 locații situate în municipiul București și județul Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Iași.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro