Percheziţii DNA la Primăria Târgu Mureş şi la Romgaz/Primarul Dorin Florea, VIZAT de anchetă!

Procurorii DNA efectuează percheziţii, joi dimineaţa, la Primăria Târgu Mureş şi la sediul din localitate al Societăţii Naționale de Gaze Naturale Romgaz SA.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre un dosar nou, cu privire la fapte de corupţie, trafic de influenţă în legătură cu încheierea unor contracte.

Percheziţii au loc şi la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane, potrivit aceloraşi surse.

UPDATE: Procurori din cadrul Serviciului Teritorial Târgu Mureş a Direcţiei Naţionale Anticorupţie au descins, joi, la Primăria Târgu Mureş şi la filiala Romgaz din oraş, într-un dosar privind o serie de lucrări efectuate de Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz în cartierul Belvedere, precizează surse judiciare citate deAgerpres.

Descinderile de la Primăria Târgu Mureş au vizat Direcţia Arhitect şef, precum şi Compartimentul de investiţii, pentru a se stabili modul în care Romgaz a efectuat o serie de lucrări, constând în devieri de conducte, în zona cartierului Belvedere din Târgu Mureş. 

Sursele au precizat că procurorii DNA au solicitat de la administraţia publică locale documente referitoare la avizele pentru lucrarea respectivă, întrucât ar exista bănuiala că SNGN Romgaz nu ar fi avut în planul de investiţii acea deviere de conducte. 

Primăria Târgu Mureş a confirmat, joi, că DNA a solicitat documente referitoare la o serie de lucrări de investiţii în zona Cartierului Belvedere, referitoare la societăţile Gascop, Benţa Contrascom şi Romgaz.

***

***

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, este deja urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie l-au acuzat că ar fi alocat ilegal 4 milioane de lei echipei de fotbal din oraş, deşi aceasta avea datorii către stat. În urma adoptării criteriilor de integritate, PNL nu îl mai poate susţine pentru un nou mandat, însă edilul doreşte să candideze.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 UPDATE / Raed Arafat, șeful DSU, a afirmat, într-o declarație oficială, că informația prezentată de Digi 24 este…

2 COVID-19 a suferit 10 mutaţii / Tinerii nu sunt imuni la coronavirus

3 ULTIMA ORĂ / Guvernul a modificat statutul poliţiştilor şi militarilor: se întrerup concediile de odihnă, se sus…

4 Masonul din spatele birtului care a vândut statului 1,7 milioane de măști a încheiat 16.290 de contracte cu st…

5 Crucea Roșie a importat un milion de măști ca să le doneze. Statul le-a blocat în vamă / „I-au pus cu capul pe c…

recomandări

Te ia DNA: Catalin Chereches

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing