Percheziţii la abatoare şi persoane suspectate de evaziune în Galaţi

Percheziţii la abatoare şi persoane suspectate de evaziune în Galaţi

Poliţiştii din Galaţi fac percheziţii, miercuri, în judeţele Galaţi şi Botoşani, la sediile unor firme de abatorizare şi comercializare a cărnii şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de lei, conform Mediafax.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Judeţene Galaţi fac cinci percheziţii în judeţele Galaţi şi Botoşani, la sediile a două societăţi comerciale şi la locuinţele a trei persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Percheziţiile vizează ridicarea de documente sanitar-veterinare privind relaţiile comerciale, activităţile de abatorizare şi comercializare a cărnii de către aceste firme, precum şi documentele de plată, pentru probarea activităţii infracţionale.

Conform sursei citate, cercetările au relevat că în perioada 2011-2013 reprezentanţii societăţilor comerciale vizate ar fi înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale nereale, având ca scop deducerea TVA şi sustragerea de la plata impozitelor. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 5.000.000 de lei.

În urma percheziţiilor, persoanele suspectate în acest dosar vor fi duse la sediul Poliţiei Judeţene Galaţi pentru audieri.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...