Peste 300 de angajați ai Institutului Cantacuzino protestează în fața Guvernului

Peste 300 de angajați ai Institutului Cantacuzino protestează în fața Guvernului

Peste 300 de angajați ai Institutului Cantacuzino protestează miercuri în fața sediului Guvernului, nemulțumiți de faptul că nu și-au primit o parte din salariile pe ultimele trei luni și că nu există nicio perspectivă optimistă în cazul instituției.

Protestul se desfășoară până la ora 13,00, fiind așteptați să participe și studenți de la UMF "Carol Davila".

Salariații au scandat "Salvați Institutul Cantacuzino!", "Salvați valorile și tradiția românească", "Vrem vaccinuri și seruri românești!", "Bunicii și părinții noștri au trăit și ne-au îngrijit datorită Institutului Cantacuzino!".

"Salariații institutului nu și-au primit drepturile salariale de trei luni de zile sau au primit o parte dintre ele. Din 17 septembrie există o comisie interministerială care, în șase luni, nu a găsit nicio soluție pentru rezolvarea situației institutului. Se tergiversează din partea Guvernului găsirea unor soluții concrete pentru salvarea institutului", a declarat pentru AGERPRES președintele Sindicatului TESA de la Institutul Cantacuzino, dr. Toader Marian.

El a adăugat că nu există niciun fel de promisiune în cazul institutului iar posibilele variante salvatoare au fost "închise din fașă".

"Singurul lucru care s-a întâmplat a fost trecerea institutului din coordonarea Ministerului Sănătății în coordonarea MECȘ. Continuăm formele de protest până la găsirea unor soluții de salvare", a afirmat liderul sindical. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia