PF Daniel: Ne rugăm pentru cei care au murit într-o formă neaşteptată şi violentă în clubul Colectiv

PF Daniel: Ne rugăm pentru cei care au murit într-o formă neaşteptată şi violentă în clubul Colectiv

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a spus, la oficierea Sfintei Liturghii la o mănăstire din Rădăuţi, că în sâmbăta pomenirii morţilor se roagă, în primul rând, pentru cei care au murit "într-o formă neaşteptată şi violentă" în clubul Colectiv din Bucureşti. 

PF Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi şi preoţi, a oficiat, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" din Rădăuţi, spunând că în această zi în Biserica Ortodoxă este pomenirea morţilor, aşa numiţii moşi de toamnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El le-a spus miilor de credincioşi veniţi că, în primul rând, se roagă pentru tinerii care au murit "într-o formă neaşteptată şi violentă" în clubul Colectiv din Bucureşti, pentru ca Dumnezeu să odihnească sufletele lor.

El a adăugat că se roagă şi pentru ca Hristos Domnul să aducă mângâiere sufletească şi multă consolare familiilor îndurerate.

"Arătăm prin rugăciuni că iubirea e mai tare decât moartea, decât mormântul", a spus PF Daniel, care a subliniat că cei pomeniţi simt în ceruri rugăciunile care se fac pentru ei pe pământ.

PF Daniel a sfinţit, vineri seară, aşezământul pentru copii "Sfântul Ierarh Leontie" din Rădăuţi, care a fost înfiinţat de stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi.

Referitor la acest lucru, PF Daniel a spus, sâmbătă, că biserica trebuie să continue activitatea filantropică şi culturală care a fost stopată în perioada comunistă.

El a menţionat că primele şcoli şi spitale s-au făcut pe lângă biserici, iar aşezământul de copii din Rădăuţi, unde sunt îngrijiţi 140 de copii aflaţi în dificultate, cu vârste între 3 şi 19 ani, este un model de urmat, mulţi dintre cei îngrijiţi aici având rezultate foarte bune la învăţătură.

Sâmbătă dimineaţă, PF Daniel a sfinţit biserica Mănăstirii de maici "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului", ulterior oficiind Sfânta Liturghie, la care au asistat circa 2.000 de persoane.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, 38 de oameni au murit, aproximativ 200 fiind răniţi.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații de ultima oră: AUR face ravagii în electoratul PSD din București, Moldova și Oltenia!

2 FOTO Ea este „marmota” care i-a sucit mințile lui Țiriac. La 81 de ani, boșorogul trăiește o poveste de dragos…

3 Istoricul Marius Oprea / Nu sunt doar „pioneri” şi „utecişti”, cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt, pe m…

4 Alegeri parlamentare 2020 / Cifrele ultimului sondaj făcut de americanii de la Politico / Diferențe mari între dat…

5 Incertitudinile CEO-ului companiei Pfizer cu privire la vaccinul anti-Covid, care a primit undă verde in UK și…