PF Daniel: Ne rugăm pentru cei care au murit într-o formă neaşteptată şi violentă în clubul Colectiv

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, a spus, la oficierea Sfintei Liturghii la o mănăstire din Rădăuţi, că în sâmbăta pomenirii morţilor se roagă, în primul rând, pentru cei care au murit "într-o formă neaşteptată şi violentă" în clubul Colectiv din Bucureşti. 

PF Daniel, împreună cu un sobor de ierarhi şi preoţi, a oficiat, sâmbătă, Sfânta Liturghie la Mănăstirea "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului" din Rădăuţi, spunând că în această zi în Biserica Ortodoxă este pomenirea morţilor, aşa numiţii moşi de toamnă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El le-a spus miilor de credincioşi veniţi că, în primul rând, se roagă pentru tinerii care au murit "într-o formă neaşteptată şi violentă" în clubul Colectiv din Bucureşti, pentru ca Dumnezeu să odihnească sufletele lor.

El a adăugat că se roagă şi pentru ca Hristos Domnul să aducă mângâiere sufletească şi multă consolare familiilor îndurerate.

"Arătăm prin rugăciuni că iubirea e mai tare decât moartea, decât mormântul", a spus PF Daniel, care a subliniat că cei pomeniţi simt în ceruri rugăciunile care se fac pentru ei pe pământ.

PF Daniel a sfinţit, vineri seară, aşezământul pentru copii "Sfântul Ierarh Leontie" din Rădăuţi, care a fost înfiinţat de stareţul Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi.

Referitor la acest lucru, PF Daniel a spus, sâmbătă, că biserica trebuie să continue activitatea filantropică şi culturală care a fost stopată în perioada comunistă.

El a menţionat că primele şcoli şi spitale s-au făcut pe lângă biserici, iar aşezământul de copii din Rădăuţi, unde sunt îngrijiţi 140 de copii aflaţi în dificultate, cu vârste între 3 şi 19 ani, este un model de urmat, mulţi dintre cei îngrijiţi aici având rezultate foarte bune la învăţătură.

Sâmbătă dimineaţă, PF Daniel a sfinţit biserica Mănăstirii de maici "Intrarea în Biserică a Maicii Domnului", ulterior oficiind Sfânta Liturghie, la care au asistat circa 2.000 de persoane.

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv, 38 de oameni au murit, aproximativ 200 fiind răniţi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

3 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Cine sunt procurorii propuși pentru preluarea șefiei celor mai importante parchete din țară

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Reîncepe 'Dosarele X'! Iată trailerul