PNL renunţă la lanţul uman de vineri în Bucureşti din cauza contramanifestației PSD

PNL renunţă la lanţul uman de vineri în Bucureşti din cauza contramanifestației PSD

PNL renunţă la lanţul uman care ar fi urmat să fie organizat vineri la Palatul Parlamentului, în condiţiile în care în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră PMB a aprobat şi un miting al PSD, a anunţat Vasile Blaga, spunând că liberalii nu vor să fie parte la manifestaţii ca în anii '90.

Decizia a fost anunţată miercuri, de copreşedintele PNL Vasile Blaga, în urma şedinţei Biroului Permanent Naţional al PNL.

El a spus că liberalii au decis să renunţe la organizarea ”lanţului uman” care urma să aibă loc la Palatul Pasrlamentului, vineri, în ziua dezbaterii moţiunii de cenzură în Parlament, hotărârea fiind luată în condiţiile în care marţi Primăria Capitalei a emis autorizaţie de miting şi pentru PSD, pentru aceeaşi zi, acelaşi loc şi aceeaşi oră.

”Nu dorim să fie incidente şi nu dorim să fim părtaşi la evenimente ca acelea din iunie 1990 pentru că, din toate informaţiile pe care le aveam, ne aşteptam la acest lucru”, a spus Blaga, în urma şedinţei BPN al PNL.

PNL primise de la Primăria Capitalei autorizaţie pentru organizarea unui miting la Palatul Parlamentului, vineri, când Parlamentul va dezbate moţiunea de cenzură a liberalilor.

Marţi seară, Vasile Blaga spunea, la Gândul Live, că liberalii au avut parte de o ”surpriză”, constatând că Primăria Capitalei a aprobat şi organizarea unui miting PSD în aceeaşi zi, la aceeaşi oră şi în acelaşi loc.

"Surpriză la Primăria Generală a Capitalei: două mitinguri, au venit şi pesediştii. Şi atunci apucă-te şi împarte în două cercul din jurul Parlamentului, pe partea dinspre Academie cei care ne susţin pe noi şi proiectul nostru, pe partea cealaltă ei. Incredibil. Spre Parcul Izvor, PSD-ul, aşa a zis domnul Oprescu, şi noi pe partea cealaltă. Ăsta este Victor Ponta. (...) Pe de o parte ne ameninţă, să încerce să-i timoreze pe cei mai slabi de înger, pe de altă parte îşi trimite trupele să facă o contramanifestaţie", afirma liderul liberal.

Rovana Plumb, preşedintele Consiliului Naţional al PSD, afirma duminică, în conferinţă de presă, că PSD nu intenţionează să organizeze contraproteste la acţiunile anunţate de PNL ca reacţie la refuzul lui Ponta de a demisiona.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...