Polițiștii au confiscat arme și bani în urma perchezițiilor efectuate dimineață în Ilfov

Polițiștii au confiscat arme și bani în urma perchezițiilor efectuate dimineață în Ilfov

Polițiștii au descoperit și ridicat două arme letale și două neletale, deținute ilegal, precum și peste 74.000 de euro, bani susceptibili a proveni din infracțiuni, în urma a 17 percheziții efectuate, miercuri dimineață, în județul Ilfov.

"Față de o persoană din județul Ilfov s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, urmând să fie prezentată magistraților, cu propunere de arestare preventivă, iar ceilalți bănuiți sunt cercetați în stare de libertate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă calificată, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) remis miercuri AGERPRES.

Armele și articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea efectuării constatărilor tehnico-științifice balistice și fizico-chimice, urmând a se dispune cu privire la confiscarea acestora. De asemenea, a fost descoperită și confiscată suma de 74.000 de euro, despre care există suspiciunea că a fost obținută ca urmare a determinării și facilitării săvârșirii unor infracțiuni de prostituție și cerșetorie pe teritoriul Franței și Germaniei.

Totodată, polițiștii au depistat și ridicat în vederea continuării verificărilor 12 biciclete de diferite mărci, două camere video, două DVD playere, o stație de amplificare sunet, diverse unelte electrice pentru grădinărit, încălțăminte și șapte pașapoarte turistice pentru diferite persoane, bunuri a căror proveniență nu a putut fi justificată.

"În cadrul acțiunii, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.000 de lei, pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și neasigurarea corespunzătoare a condițiilor de păstrare, luându-se totodată măsura complementară a anulării dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor față de patru persoane", se mai arată în comunicat.

Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase — IGPR și ai IPJ Ilfov, sprijiniți de luptători de acțiuni speciale din cadrul IGPR și IPJ Ilfov, au efectuat miercuri 17 percheziții domiciliare în comunele Tunari, Găneasa, Domnești, Cornetu și orașul Bragadiru, din județul Ilfov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”