Polițiștii au făcut șase percheziții într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii au făcut șase percheziții într-un dosar de evaziune fiscală

Polițiștii bucureșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au efectuat șase percheziții într-un dosar privind comiterea infracțiunii de evaziune fiscală, informează un comunicat de presă al DGPMB.

Perchezițiile au fost la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale, precum și la domiciliul persoanei bănuite de comiterea infracțiunii, cetățean de naționalitate străină.

În urma acțiunii desfășurate, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice — Sector 5 au ridicat în vederea continuării cercetărilor documente contabile, comerciale și fiscale, precum și documente de proprietate a unor bunuri ce vor face obiectul măsurilor asigurătorii în vederea recuperării prejudiciului, estimat la suma de peste 110.000 de lei.

Din verificările efectuate a reieșit faptul că, începând cu anul 2013 și până în prezent, administratorul societății comerciale, cu obiect de activitate în alimentația publică, comerț cu produse de panificație și patiserie, a înregistrat în contabilitate facturi fiscale fictive, derulând tranzacții artificiale cu scopul de a evita impozitarea și de a obține avantaje fiscale.

Totodată, verificările efectuate la punctele de lucru ale firmei au evidențiat faptul că veniturile provenite din vânzări nu erau înregistrate în totalitate, fiind emise bonuri fiscale doar pentru o parte din mărfurile comercializate.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, Parchetul de pe lângă Tribunalul București dispunând luarea măsurii controlului judiciar față de bănuit. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia