Polițiștii au ridicat dintr-un penitenciar telefoane folosite la înșelăciune prin metoda "Accidentul"

Polițiștii au ridicat dintr-un penitenciar telefoane folosite la înșelăciune prin metoda "Accidentul"

Polițiștii din Brașov au ridicat dintr-un penitenciar, în urma unor percheziții, telefoane mobile folosite la înșelăciuni prin metoda "Accidentul", dar și bani, înscrisuri și alte bunuri de la domiciliile complicilor, informează un comunicat de presă al IGPR.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au efectuat, marți, cinci percheziții în județele Argeș și Gorj, precum și în municipiul București, fiind puse în executare trei mandate de aducere.

În urma perchezițiilor, într-un penitenciar au fost identificate și ridicate 4 telefoane mobile, 6 cartele telefonice, folosite la comiterea infracțiunilor de înșelăciune, 2 încărcătoare de telefon, agende, înscrisuri (inclusiv textul care era povestit persoanelor vătămate).

De asemenea, la domiciliile persoanelor, anchetatorii au găsit 28.000 de lei, 900 de lire sterline, 1.200 de euro, 11 telefoane mobile folosite la comiterea faptelor, cartele telefonice, documente ale unei companii de servicii financiare prin transfer de bani, 59 de cupoane mandat poștal online cu diferiți expeditori și sume de bani, agende și înscrisuri.

"Grupul era format din persoane deținute într-un penitenciar și complici aflați în libertate, care ar fi contactat victimele telefonic", arată IGPR.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză s-ar fi prezentat victimelor cu funcții oficiale și le-ar fi adus la cunoștința faptul că o rudă a lor sau o cunoștință ar fi fost implicată într-un accident de circulație și au nevoie urgent de o sumă de bani, pentru a scăpa de închisoare.

Sumele de bani solicitate astfel ar fi fost trimise pe numele complicilor, prin mandate poștale sau companii de servicii financiare prin transfer de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de peste 60.000 de lei.

În cadrul acțiunii, un bărbat de 22 de ani din județul Gorj a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la tentativă de înșelăciune și complicitate la înșelăciune, fiind prezentat miercuri Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul reprezentanților Administrației Naționale a Penitenciarelor.

La percheziții au participat 50 de polițiști din Brașov, 10 de la Inspectoratul de Poliție Județean Gorj și 10 din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, iar activitățile s-au desfășurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

3 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 „Navele rusești nu vor avea unde să se ascundă în Marea Neagră”