Polițistul lovit cu mașina de omul de afaceri turc, supus mai multor intervenții; e în stare deosebit de gravă

Polițistul lovit cu mașina de omul de afaceri turc, supus mai multor intervenții; e în stare deosebit de gravă

Polițistul rutier accidentat în noaptea de sâmbătă spre duminică de un om de afaceri turc a fost supus mai multor intervenții la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. "Pacientul a fost supus unor multiple intervenții chirurgicale: montarea unui senzor de monitorizare a presiunii intracraniene, drenaj pleural stâng, splenectomie și enterectomie largă, cu asigurarea hemostazei", se precizează într-un comunicat de presă al Spitalului Floreasca.

De luni de la prânz, conform sursei citate, pacientul se află la terapie intensivă în stare deosebit de gravă și este sedat continuu.

"Este pe suport ventilator pentru insuficiență respiratorie hipoxemică severă, cu susținerea funcției hemodinamice cu suport vasopresor în doze mari, cu hemodiafiltrare continuă și reechilibrare hidroelectrolitică conform monitorizării hemodinamice miniinvazive, cu antibioterapie cu spectru larg", arată reprezentanții spitalului.

El a fost adus cu traumatism cranio-cerebral grav cu focare hemoragice multiple și edem cerebral difuz, fractură fronto-parietală stângă, cu traumatism toracic forte cu multiple fracturi costale și fractură sternală, contuzie pulmonară stângă și hemotorax stâng, traumatism abdominal sever cu ruptură splenică, contuzie pancreatică și multiple leziuni mezenterice cu ischemie de intestin subțire, contuzie renală stângă, hematom retroperitoneal minim.

"O echipă medicală multidisciplinară supraveghează permanent starea pacientului și aplică măsurile de terapie intensivă adecvate", mai arată reprezentanții spitalului.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, omul de afaceri turc Abdullah Atas nu a respectat semnalele regulamentare de oprire ale polițistului și l-a acroșat cu mașina, după care l-a purtat pe capotă 400 de metri, până agentul a căzut pe partea carosabilă. Șoferul, care consumase alcool, și-a continuat deplasarea aproximativ 3 km până în comuna Pipera, unde a lovit un gard. Polițistul rănit are 44 de ani și lucrează de 23 de ani în domeniu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...